Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Välkommen till KTH Innovation

Är du nyfiken på innovation? Har du en idé du vill utveckla, eller vill du hitta andra kreativa människor? Då har du kommit rätt!

Alla som studerar, forskar eller jobbar på KTH kan få stöd av KTH Innovation för att utveckla en idé. Vårt stöd är helt gratis och du kan starta din resa när som helst

Det enda du behöver göra för att komma igång är att skicka oss en beskrivning av din idé. Vi delar inte med oss av det du berättar till någon annan.

Om du inte har en egen idé än så finns det flera sätt att engagera dig. Du kan gå med i ett existerande team, delta i våra event, eller gå med i ett program.

Den bästa tiden att testa är här på KTH! 

Testa din idé

Vi vet att det kan kännas som ett stort steg att prata om din idé för första gången. Du är alltid välkommen att ta ett möte med oss, men om du vill testa din idé själv innan du tar kontakt så kan du gå igenom vår idéguide; fyra övningar som hjälper dig att testa din idé. 

För dig som har en idé:

Att ta kontakt med oss är första steget för dig som har en idé du vill utveckla. Du kan höra av dig till oss när som helst! Vi kan hjälpa dig som bara har en tanke om vad du vill göra, och dig som kommit lite längre.

Hos oss kan du:

  • Testa din idé i en trygg miljö med hjälp av erfarna människor.
  • Få en egen affärsutvecklingscoach som guidar och stöttar dig när du utvecklar din idé. 

  • Ta del av finansiering för att till exempel ta fram en prototyp eller göra en marknadsundersökning
  • Bli del av ett stöttande och kreativ community med andra grundare
  • Få hjälp med avtal och kontrakt och att skydda din idé på rätt sätt
  • Gå ett eller flera program som hjälper dig och din idé att utvecklas. Till exempel kan du följa med oss till en global innovationshub, eller få ett års kontorsplats hos oss. 
  • Få hjälp att hitta fler teammedlemmar
  • Ta del av vårt globala nätverk
  • Komma i kontakt med investerare, potentiella kunder, och våra tusentals alumner

För dig som inte har en egen idé (ännu)

  • Gå med i ett existerande team. Scrolla ned för att se vilka team som rekryterar just nu!
  • Kom på events och workshops där du får lära dig om idéutveckling, träffa startups och nätverka. Scrolla ned för att hitta vår kalender. 
  • Gå ett program som hjälper dig att komma igång 
  • Spendera dagen hos oss på Teknikringen 1. Våra lokaler är öppna för alla varje vardag mellan 07.30-16.30.

Program

En kvinna pratar i en mikrofon på en scen. En man tittar på.

Utvecklas i en stöttande community

Förinkubatorprogrammet är ett program för lovande startup-projekt från KTH. I det här programmet, som ger dig ett år av utveckling i en stöttande community, har många framgångsrika startups börjat sin resa. 

Vilka kan gå med? 

Team ledda av studenter, forskare eller anställda på KTH.

Golden Gate-bron

Möt den globala marknaden

I Brighterprogrammet får du inspiration och lär dig om den globala marknaden från lokala experter i några av världens främsta innovationsekosystem.

Vilka kan gå med? 

Team ledda av studenter, forskare eller anställda på KTH. Programmet är också öppet för studenter och anställda vid de lärosäten KTH samarbetar med inom innovationskontoret, samt för bolag som får stöd av Sting.

Ett tangentbord där skiftknappen är utbytt mot ordet "create"

Ideate

Ideate är ett tolv veckor långt program där studenter från Handelshögskolan och KTH möts för att bilda team och affärsidéer som kan bidra till att lösa globala utmaningar.

Programmet drivs av SSE Business Lab i samarbete med KTH Innovation.

Just nu

Sundar Pichai och Danica Kragic i samtal på en scen

Besök oss på Teknikringen 1

Teknikringen 1 är en mötesplats för innovation och entreprenörskap på KTH. Huset är öppet för alla vardagar 07.30-16.30 under terminerna.

Bilden: Googles VD Sundar Pichai och Danica Kragic på Teknikringen 1 våren 2023.

Kalender

Startups från KTH 

Beatrice Ionascu

Inspirerar en ny generation utvecklare

Dora läste masterprogrammet i ICT Innovation och Beatrice (på bilden) läste masterprogrammet i maskininlärning. De vill göra kodande roligt och tillgängligt för unga tjejer. Under sina studier skapade de imagi, en startup som kombinerar kreativ kodning med en programmerbar accessoar.

Porkchop

Styrsystem för små satelliter

Matija och Victor studerade båda masterprogrammet i flygteknik. De startade rymdteknikföretaget porkchop som KTH-studenter. Två år senare hade deras nanosatellit-framdrivningssystem cirklat runt jorden.

Ellure

För en mer hållbar kosmetikaindustri

Selah från Kina och Marc från Nederländerna studerade båda masterprogrammet i ICT Innovation. De startade Ellure för att ta itu med överproduktion och svinn i kosmetikaindustrin. Med deras 3D-printer kan du välja mellan tio tusen olika färger och printa ett läppstift på bara en minut.

Riedia

De gör lokala nyheter tillgängliga

Riedia grundades av Xuecong, Melker, Rebecca, Carlos och Rafael, som alla läste olika masterprogram. De grundade Riedia för att hjälpa alla att hålal sig informerade om lokala nyheter, var som helst på alla språk. De bygger en nyhetsplattform med sin egen översättningsprogramvara som enligt dem är bättre än Google Translate.

Vår omvärld

Sundar Pichai sitter i en stol och pratar och gestikulerar med händerna

"Jag är väldigt imponerad av teamen jag träffade och det arbete de har gjort. Det är tydligt att det finns en levande startup-kultur här och massor av fantastiska talanger."

- Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet vid ett besök till KTH Innovation i maj 2023

IRL-modellen

KTH Innovation Readiness Levels, vår modell för innovationsstöd har inspirerats av NASAs Technology Readiness Level. Den används idag av hundratals organisationer i världen, som Imperial College och Vinnova.