Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Mehrdad Ghandhari Alavijh

Professor inom elektriska energisystem

Mehrdad Ghandhari Alavijh installerades som professor den 15 november 2013 i stadshuset. Här kan du se hans presentationsfilm och läsa om hans forskningsområde. 

  Kontakta Mehrdad Ghandhari

Om Mehrdad Ghandharis forskningsområde:

Elektriska energisystem anses ofta vara de mest komplexa dynamiska system som skapats av människan för användning i vardagslivet. De består av många enskilda element sammankopplade till ett större, komplext system för alstring, transmission och distribution av elenergi över stora geografiska områden. Miljölagstiftning, avreglerade elmarknader och energieffektiviseringskrav ställer stora krav på hanteringen av befintliga och framtida energisystem. För att möta dessa krav har forskningen inom detta område främst undersökt hur sådana system kan drivas på ett kostnadseffektivt och säkert sätt.
Det viktigaste målet för Mehrdad Ghandhari och hans forskningsgrupp är att utveckla nya metoder, matematiska modeller och kontrollstrategier. Deras forskning bidrar till att energisystem kan drivas på ett effektivare och smartare sätt för att säkerställa säkerheten och stabiliteten i systemet, samt tillgodose ekonomiska och miljömässiga krav. Detta kan åstadkommas genom att använda avancerad utrustning, övervakning, styrning och kommunikationsteknik.
Vårt moderna samhälle är mycket beroende av elektricitet och därför leder större strömavbrott ofta till att delar av samhällen lamslås. Mehrdad Ghandaris forskning bidrar till att skapa en strömförsörjning med hög tillförlitlighet.

Lihui Wang
Liubov Belova
Martin Norgren
Magnus Jansson
Jacob Odeberg
Jens Fransson
Joakim Gustafson
Kjell Andersson
Anna-Karin Tornberg
Alexander Balatsky
Hans Bodén
Frank Niklaus
Mehrdad Ghandhari Alavijh
Patric Jensfelt
Lina Bertling Tjernberg
Mats Boij