Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Karl Garme

Profilbild av Karl Garme

UNIVERSITETSLEKTOR

Detaljer

Adress
TEKNIKRINGEN 8
070-397 17 17

Forskare

Forskar-ID

Om mig

Skeppsbyggare (T-90) från KTH. Doktorerade om modellering av planande fartyg i vågor. Docent vid KTH i Marina system 2019. Idag engagerad i sjöegenskapsstudier där besättningens perspektiv är centralt. Dessutom involverad i projekt om vattenburen kollektivtrafik. Lite mer beskrivs under portfoliorubrikerna till höger.

Jag undervisar i KTH Marina systems kurser och handleder kandidat- master- och forskarstudenter. Min ambition är att sätta kursinnehållet i sitt tekniska sammanhang och förmedla hur betydelsefull ingenjörskonsten är för hållbar utveckling. Jag har gymnasielärarutbildning (Matematik och Teknik) från Linköpings universitet (2019) och har studerat högskolepedagogik på KTH, senast med kursernaLärande för hållbar utveckling (2014) ochGenusforskning och jämställdhet i teknisk högre utbildning (2020). Sedan 2020 är jag programansvarig, tillsammans med Magnus Burman, för masterprogrammet Naval Architecture.

Utöver forskning och undervisning deltar jag i anknytande verksamheter på och utanför KTH: i det nationella kompetenscentret Lighthouse, i Symposium on High Speed Marine Vehicles,  KTH:s PriU grupp för JML, KTH:s Transportplattform och KTH/SCI:s skolkollegium.

Jag är enhetschef på institutionen Teknisk mekanik med forskargrupperna, Lättkonstruktioner, Marina system, MoveAbility och Flyg- och rymdteknik.


Kurser

Examensarbete inom Marina system, avancerad nivå (SD271X), examinator | Kurswebb

Examensarbete inom farkostteknik, grundnivå (SA115X), lärare | Kurswebb

Examensarbete inom teknisk fysik, grundnivå (SA114X), lärare | Kurswebb

Fartygsdesign (SD2721), examinator, lärare | Kurswebb

Hållbar utveckling och forskningsmetodik inom teknisk mekanik (SA2002), examinator | Kurswebb

Introduktion till marin teknik (SD2725), examinator, lärare | Kurswebb

Marin hydromekanik (SD2723), examinator, kursansvarig, lärare | Kurswebb

Modellering av fartygs framdrivning och manövrering (SD2726), examinator | Kurswebb