Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom Arkitektutbildningen kan du möta nya kulturer, olika syner på arkitektur och dyka in i andra arkitekturvärldar.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s 250 partneruniversitet runt om i världen. Vid partneruniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. Populära destinationerna bland studenter på Arkitektutbildningen är bl.a. Schweiz, Japan och USA. KTH har platser vid ett stort antal universitet som är öppna för studenter från Arkitektutbildningen, dessa är bland annat ETH Zürich, Tokyo City University och Parsons New York. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år 4.

Som student på Arkitekturutbildning kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Arkitektutbildning 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02