Till innehåll på sidan

Emelie, Bioteknik 300 hp

Emelie studerar Bioteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Emelie. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Emelie, student på Bioteknik

Kontakta Emelie via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Emelie berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Emelie, är 22 år och läser civilingenjörsutbildningen inom Bioteknik.

Bioteknik är en av utbildningarna på KTH Campus i centrala Stockholm. Innan jag flyttade till Stockholm bodde jag utanför en liten stad som heter Sandviken i Gästrikland. Jag valde att flytta till Stockholm för att plugga Bioteknik på just KTH då jag fastnade för kursutbudet inom utbildningen och masterinriktningarna. Mitt stora intresse var biologi och utbildningen inkluderar mycket biologi fastän det är en civilingenjörsutbildning. Om man funderar på att söka programmet, kan det vara bra att veta att det ingår mycket andra kurser utöver biologi och matematik, t.ex. mycket kemi och en del programmering.

När jag flyttade till Stockholm hade jag turen att få en studentetta via Heimstaden, men jag höll även utkik i facebookgrupper och skrev upp mig i olika bostadsköer. En fördel med att plugga i Stockholm är hur nära du har till allt annat som en storstad har att erbjuda, som t.ex. pubar, restauranger, evenemang och diverse aktiviteter. Även fast Stockholm inte ses som en studentstad, finns det ett aktivt studentliv och KTH har en lång historia av studenttraditioner och aktiviteter, och du kan själv välja hur delaktig du vill vara. Ett råd till blivande studenter är att delta på aktiviteter och skaffa vänner på sin utbildning. Det är både lättare och roligare att ta sig igenom studierna med stöd av varandra.

Efter studierna vill jag arbeta inom medicinsk bioteknologi, kanske i en projektgrupp för ett nytt läkemedel eller som konsult på ett bioteknikföretag. Möjligheterna är väldigt många, vilket är en av de bästa anledningarna att gå programmet.

Fråga Emelie

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30