Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom Civilingenjörsprogrammet i Elektroteknik har du till exempel möjlighet att åka till framstående skolor som Stanford University i USA, Imperial College i Storbritannien, École Polytechnique i Frankrike och Peking Universitet i Kina.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Elektroteknik är USA, Kina och Singapore. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Elektroteknik, dessa är bland annat Stanford och Purdue University i USA, Anna University i Indien och Hong Kong University of Science and Technology i Kina. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år fyra.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Elektroteknik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Hög ranking och välkänt namn

En utbildning i elektroteknik eller ”Electrical engineering" (som det heter på engelska) är väldigt populärt utomlands och ett av de mest kända ingenjörsprogrammen internationellt sätt. Elektroteknik och elektronik-området har på KTH en extrem hög internationall ranking (23:e i världen enligt QS World University Rankings by Subject 2022), vilket gynnar dig som student när du vill åka på utbyte.

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Elektroteknik har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra Tohoku University i Japan och Politecnico di Torino i Italien. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel Politecnico di Torino i Italien.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Elektroteknik har bland annat gjort praktik på NASA och läst sommarkurser i Kina.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02