Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Runt hälften av studenterna på civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi väljer att tillbringa minst en termin utomlands, många långt hemifrån, i till exempel Asien, Australien eller Nord- och Sydamerika.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Industriell ekonomi är Singapore, Australien och Hong Kong. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Industriell ekonomi, dessa är bland annat Purdue University (USA) och Eidgenössige Technische Hochschule Zürich (Schweiz). Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år fyra.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för industriell teknik och management. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för industriell teknik och management

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi har exempelvis genomfört examensarbeten på Scania i Sao Paulo, Brasilien och på Spotify i New York, USA.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. 

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Industriell ekonomi 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02