Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Marian, Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Marian studerar Industriell teknik och hållbarhet 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Marian. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Marian, student på Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Kontakta Marian via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Marian berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Marian, är 21 år och kommer från Stockholm. Jag går mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen Industriell teknik och hållbarhet som erbjuder en balans mellan teknisk och teoretisk kompetens. Ett stort fokusområde för denna utbildning är industri och hållbarhet.

När det var dags att söka minns jag att denna utbildning inte hamnade övers på listan. Det var fortfarande oklart för mig vilken linje jag ville gå, jag velade mellan olika. Vid sökningsperioden var jag väldigt kluven och bad om råd från flera närstående som hade gått på KTH tidigare. Jag fick riktigt bra råd som jag tog till mig, ett av råden jag minns starkt var: våga testa. För mig blev det bättre än förväntat!

Intresset för min utbildning växte med tiden när jag förstod vilken optimal balans mellan teknisk kompetens samt hållbarhet som erhålls. Till alla blivande studenter: tveka inte om din plan ändras, det blir oftast minst lika bra, om inte bättre. Värt att nämna är att studierna är utmanade och har ett högt tempo, det är viktigt att vara i fas. Planera väl och använd din tid effektivt. Rekommenderar starkt att hitta en studiegrupp, plugget blir mycket roligare. Självklart ska ni även ha kul! Studentlivet på KTH är livligt och roligt. Du kan göra allt från att delta i föreningar till att utforska staden. KTH ligger i Stockholm och fördelen med det är bland annat arbetsmöjligheterna.

Med denna utbildning uppfylls en efterfrågad kompetens och med det sagt är arbetsmöjligheterna oändliga. En sak är säker: möjligheten att bidra till samhällets framsteg är stor, därför ser jag fram emot att vara en del av den fortsatta utvecklingen.

Fråga Marian

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-28