Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Att åka på utbytesstudier inom ramen för Civilingenjörsutbildning i Informationsteknik är relativt enkelt då många kurser inom ICT-området ges på engelska vid programmets utbytesuniversitet. Programmet har en flexibel utbildningsplan i år tre vilket gör det lättare för studenter att göra ett utbyte redan på kandidatnivå. Studenter kan sedan göra ett andra utbyte på masternivå under år fyra eller fem.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Informationsteknik är Japan, Singapore och Kina. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Informationsteknik. Programmet har bland annat attraktiva platser till mycket högt rankade universitet i Europa som ETH och EPFL i Schweiz, TU München i Tyskland och TU Delft i Nederländerna. Studenter ges också möjlighet till utbyte vid topprankade universitet i Asien så som National University of Singapore, Tokyo University och Tsinghua University. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år tre, fyra eller fem.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Informationsteknik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för elektroteknik och datevetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Informationsteknik har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, till exempel universitet i Italien, Japan och Spanien. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel Politecnico di Milano.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Examensarbeten utförda av studenter på civilingenjörsprogrammet i Informationsteknik utomlands varierar från mer renodlade forskningsupgifter som studerar framtidens teknik till hur företag och organisationer skall använda ICT i sina verksamheter. Många studenter inom programmet har valt att läsa japanska och göra sitt exjobb i Japan enligt en tidigare programplan, en möjlighet som fortfarande finns för de som önskar. Tidigare studenter har även gjort examensarbete i München och Singapore men vad som är lämpligt beror lite på vilket masterprogram man väljer att följa.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Informationsteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02