Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Kurserna som du läser inom högskoleingenjörsprogrammet i Datateknik, Flemingsberg, finns vid de flesta utbytesuniversitet som KTH har avtal med.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 00 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Datateknik är Singapore och Tjeckien. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under höstterminen på sitt tredje år.

Som student på högskoleingenjörsprogrammet i Datateknik, Flemingsberg kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat kan du åka på praktik eller läsa sommarkurser gratis eller med stor rabatt hos våra partners.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Datateknik 180 hp, Flemingsberg

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02