Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

Utbytesstudier på högskoleingenjörsprogrammet i elektronik och datorteknik uppmuntras. Programmet har många obligatoriska kurser under det tredje året och kräver planering för att det ska vara möjligt. Studenter kan genomföra utbyte vid universitet där de kan läsa kurser som är snarlika de kurser som ingår i programmet. Att åka på utbytesstudier inom ramen för Högskoleingenjörsutbildning i elektronik och datorteknik uppmuntras, eftersom programmet har många obligatoriska kurser under det tredje året krävs dock lite planering för att det ska vara möjligt. Studenter kan genomföra utbyte vid universitet där de kan läsa kurser som är snarlika de kurser som ingår i programmet.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Elektronik och datorteknik är NTU i Singapore och KU Leuven i Belgien. KTH har platser vid ett antal framstående Europeiska universitet som är öppna för studenter från Elektronik och datorteknik, dessa är bland annat ETH och EPFL i Schweiz, TU München i Tyskland och TU Delft i Nederländerna. Många studenter åker också till topprankade universitet i Asien så som National University of Singapore, Tokyo University. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år tre.

Som student på högskoleingenjörsprogrammet i Elektronik och datorteknik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Fler och fler partneruniversitet erbjuder möjligheten att göra examensarbete på kandidatnivå på engelska hos dem vilket är en bra möjlighet i tillsammans med utbytesstudier.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Elektronik och datorteknik 180 hp

Utlandsstudier på Studentwebben

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-12-09