Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Viktoria, Fastighet och finans 180 hp

Viktoria studerar Fastighet och finans 180 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Viktoria. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Viktoria, student på Fastighet och finans

Kontakta Viktoria via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Viktoria berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Viktoria, jag är 22 år gammal och är uppvuxen i Enköping. Jag studerar tredje året på kandidatutbildningen Fastighet och finans, som håller till på KTH Campus.

Jag jobbade inom fastighetsbranschen året efter studenten då fastigheter var något som intresserade mig. Efter det året i branschen visste jag att ekonomi inom fastigheter var roligt och något jag ville lära mig mer om. Så att plugga Fastighet och finans ger mig finans men också fastighetsdelen som jag alltid tyckt varit spännande, så utbildningen kändes som rätt val för mig. Just denna utbildning finns endast på KTH och därför var just valet av KTH självklart.

Då jag flyttade från Enköping så löste jag boendesituationen genom att bo hemma och pendlade och jag bodde även hos en släkting i Stockholm tills jag hittade en lägenhet som passade mig.

Studentlivet i Stockholm och på KTH är väldigt aktivt. Man är genom sin utbildning del av en sektion där det finns flera olika föreningar och aktiviteter man kan engagera sig i och delta i. Stockholm är också en stor stad med mycket att göra och något för alla så det är en perfekt blandning mellan studentlivet och storstadslivet. Vilket jag tycker är en stor fördel med att plugga och bo här.

Ett råd jag har i allmänhet till dig som ska börja plugga och om du är osäker så är att det alltid är värt att testa. Du kan mer än du tror, och att jag valde att plugga har gett mig kunskap, vänner och inte minst - minnen för livet. Jag har även i de mest intensiva perioderna inte ångrat mig en sekund!

När jag är klar med mina studier vill jag jobba med fastighetsekonomi, och mer specifikt fastighetsvärdering. KTH:s kopplingar till näringslivet har gjort att jag är så redo och taggad på att ge mig ut i branschen.

Fråga Viktoria

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-01