Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

Det internationella kandidatprogrammet i Informations- och kommunikationsteknologi ger möjligheter till utlandsstudier. Det är en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. De flesta som åker utomlands gör det under hösten i årskurs tre och de åker till Lyon i Frankrike eller Darmstadt i Tyskland. Du kan även göra examensarbete på ett europeiskt företag eller en fältstudie i ett utvecklingsland.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om I världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. Vanligtvis genomför du dina utbytesstudier under årskurs tre på programmet.

Kandidatprogrammet i Informations- och kommunikationsteknologi har många obligatoriska kurser under det tredje året och kräver planering för att kunna åka på utbytesstudier. Studenter kan genomföra utbyte vid universitet där de kan läsa kurser som är snarlika de kurser som ingår i programmet.

De mest populära destinationerna bland studenter på Informations- och kommunikationsteknik:

  • Technische Universität Darmstadt, Tyskland
  • Institut National des Sciences Appliquées de Lyon (INSA Lyon), Frankrike

Som student på kandidatprogrammet i Informations- och kommunikationsteknologi kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02