Till innehåll på sidan

THS och studentmottagningen

Under dina första veckor på KTH anordnas mottagningen för dig som nyantagen. Den finns till för att du ska lära känna dina kurskamrater, din studentkår, THS och KTH.

Studenter hälsar välkommen.

THS

Tekniska Högskolans Studentkår (THS) är Sveriges största studentkår för teknologer och har funnits i över 100 år. Här sätts gemenskap, utveckling och glädje i främsta rummet och det finns en uppsjö av aktiviteter för alla studenter.

THS representerar KTH:s studenter i arbetet att utveckla KTH och säkerställa att utbildningarna håller högsta möjliga kvalitet. Detta genom att arbeta med THS tre fokusområden; Utbildning, Studentliv och Framtid. Via THS anordnas allt från företagsföreläsningar, branschkvällar, workshops inom ledarskap till cocktailpartyn, pubar och filmkvällar. Många studenter väljer att engagera sig inom de olika studentföreningar som finns. Du kan sysselsätta dig med allt från att rida till att sjunga i kör, utöva dykning, fotografering och nätverkande. Det finns också ett flertal teatersällskap, orkestrar och idrottsföreningar samt Sveriges största kortege – Quarnevalen.

För mer information om vad Tekniska Högskolans Studentkår kan göra för dig som student, hur du blir medlem eller hur du engagerar dig besök ths.kth.se

Mottagningen

Under de första veckorna på KTH anordnas mottagningen för nyantagna studenter. Du ges möjlighet att gå en mattekurs, då du repeterar det viktiga från gymnasiet, så att du har en bra grund när kurserna drar igång. Satsa på att utnyttja denna extraundervisning, det brukar löna sig. Här lär du känna dina kurskamrater och får goda förutsättningar för ett bra studie- och studentliv på KTH. 

Du kommer också att bli inbjuden till informationsmöten och fester för att lära känna dina studiekamrater. Du får veta mer om hur det är att läsa på KTH och vad studentlivet erbjuder dig. Dessutom kan du lära känna studenter i högre årskurser, som sedan kan hjälpa dig när du undrar över något, både under mottagningen och i framtiden.

Det är frivilligt att vara med på mottagningen. Den brukar dock vara mycket uppskattad och är gjord för att underlätta för dig som nybliven student. Många studenter säger att det var deras bästa tid på KTH. Mottagningen är också ett bra tillfälle att knyta många kontakter, och ofta är det dem man lärde känna under dessa första veckor som man sedan pluggar och labbar med.

Läs intervju med Johan, studentmottagningssamordnare

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:studentrekrytering@kth.se
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-10-14