Till innehåll på sidan

David Nilsson ledamot i näringslivsråd, Värmdö kommun

David Nilsson.
David Nilsson.
Publicerad 2023-06-15

Värmdö kommun har etablerat ett nytt Näringslivsråd som ska vara rådgivande organ till kommunstyrelsen. David Nilsson är en av ledamöterna i rådet.

Vad blir din roll i rådet, David?

–Tanken är att vi i rådet ska ge inspel till politiken i Värmdö kommun kring hur det går att främja näringslivets hållbara utveckling i kommunen. Eftersom KTH och Värmdö kommun har ett bra och mångfacetterat samarbete sedan 2018 kring hållbar skärgårdsutveckling är det roligt att kunna få möjlighet att bidra även i detta sammanhang.

Varför är det viktigt att KTH finns representerad i råd för kommunstyrelsen, och hur pass vanligt är det?

–Det är naturligtvis inte första gången vi samarbetar på detta sätt, till exempel har vi sedan tidigare ett vetenskapligt råd i samarbete med Stockholms stad. Men det är nog vanligare att representanter från näringsliv och offentlig sektor sitter med i våra olika rådgivande forum, än att vi från akademin finns med hos våra partners. Det blir en viktig uppgift för KTH att öka vår utåtriktade personrörlighet framöver och bidra till samhällets bästa, också utanför våra egna väggar. Vi behöver vara med där det händer, helt enkelt.

Näringslivsrådet i Värmdö kommun >

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2023-06-15