Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hej där, Emil Berlin - initiativtagare till Håll Sverige igång

På fem veckor har ni samlat över 250 företag, från ca 35 olika branscher, på webbsidan Håll Sverige igång. Berätta om initiativet!

Emil Berlin, vd/kreativ chef på Hello Studio och intitiativtagare till Håll Sverige igång.

- Vi märkte ganska snabbt när krisen var ett faktum, att många företagare började erbjuda sin stöttning till varandra i olika sociala kanaler, för att hjälpa varandra överleva nu under de kommande månaderna. Vi på Hello Studio kände väldigt starkt för alla drabbade företag, då vi vet hur mycket hårt arbete och slit de allra flesta företagare investerar i sitt bolag. Och hur snabbt allt kan rasera. Så vi kände att vi verkligen ville bidra med det vi är absolut bäst på.
Så vi skapade ett nytt varumärke, ett initiativ, för att samla all hjälp under och en och samma plattform. På bara 5 veckor har vi samlat över 250 företag, från ca 35 olika branscher, på webbsidan. Responsen har varit fantastiskt positiv! Det finns en väldig gemenskap och kreativitet i allt det här, och en beslutsamhet om att vi alla kommer klara av detta om vi jobbar tillsammans. Nu hoppas vi att fler vill vara med och hjälpa drabbade företag i den mån de kan, så att vi alla kommer starka ur detta. Sen att vi alla får ett stort och brett nätverk av detta, är ju riktigt härligt! Jag ser fram emot att kunna träffa alla nya bekantskaper face to face sen när krisen lagt sig.

Om Emil Berlin

Program och startår: Design och produktframtagning, år 2006
Yrke: Vd på design- och kommunikationsbyrån Hello Studio, samt initiativtagare till Håll Sverige igång
Bor: Stockholm, Sverige
Livsmotto: Utmaningar finns till för att man ska utvecklas och komma ur sina gamla tankemönster!

Vilken är din drivkraft?
Jag drivs mycket av människor, att lära känna nya personer och lära mig mer om deras perspektiv, drivkrafter och utmaningar. Jag tror att man kan lära sig oerhört mycket vid varje möte med ny människa, så länge man är nyfiken och själv har ett bjussigt mindset. Jag tycker också att det är oerhört givande och kul att förmedla kontakter för att se nya samarbeten och relationer växa fram.

Beskriv dig själv med tre ord.
Orädd, kreativ, dörröppnare.

Vilket är ditt bästa KTH-minne?
Den där känslan när man helt plötsligt förstod något riktigt komplicerat, när det där som varit oförståeligt plötsligt blev så självklart. Oslagbart!

Vilken relation har du till KTH idag?
Jag umgås fortfarande med mina gamla vänner från studietiden och nätverkar med många alumner. Det är en fantastisk gemenskap bland oss gamla KTH:are, det finns en vilja att hjälpa till och stötta varandra som är riktigt fin.

Vilket råd skulle du vilja ge en nyexaminerad student?
Utbildningen i all ära men människorna man möter där kommer vara otroligt viktiga i verkligheten utanför. Vårda ditt nätverk och dina kontakter!

Vilket är ditt bästa life hack – något som underlättar vardagslivet?
Med småbarn och eget företag så är tiden alltid boven. Mitt bästa life hack för att vara effektiv och samtidigt behålla lugnet är att inte förlita sig på minnet. Se till att få ner allt i en digital lista, som har en tydlig prio-ordning. Och om en uppgift tar mindre än 2 minuter att göra, så gör den direkt för att bli av med den!

Initiativet Håll Sverige igång

Företag som stöttar företag. Det finns många företagshjältar i Sverige som erbjuder stöttning inom sina expertområden, till de företag som drabbats hårt av marknadssituationen. Nu samlar vi dessa fina erbjudanden, på en och samma plats. På så vis kan vi göra så att rätt hjälp kommer fram snabbare, till fler företag.

Publicerad 8 maj 2020 

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2021-03-10
Hej där, Patrick Siegbahn - konsumentaktivist och finansiell rådgivare
Hej där, Anders B.O. Jonsson - aktuell med boken "Ingenjören som fick nog och drog"
Hej där, Rickard Eklöf - medgrundare till nystartade företaget Mendi
Hej där, Monica Fagraeus Lundström - vd på Boksnok, en ny app som ska ge barn en ny läsupplevelse
Hej där, Emil Berlin - initiativtagare till Håll Sverige igång
Peter Arvai, Prezi
KTH-alumner bakom nya Arkitekturskolan
En problemlösare med kometkarriär
Det har ju gått bättre än vad jag själv kunnat föreställa mig
Slumpen avgör var man hamnar
Mentorprogrammet en bro mellan student och arbetsmarknad
Bolidens VD om gruvindustrin och framtiden