Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utställningar och samarbeten

Vi på KTH Biblioteket är stolta över att vara en samskapare och partner i att kommunicera och visa upp den viktiga forskning som pågår på KTH. Biblioteket vill vara en inspirerande plats för interaktion, reflektion, lärande och möten. Vi tror att våra utställningar och evenemang är en viktig del i att uppnå det målet och vi är glada över att våra evenemang brukar vara uppskattade av både studenter, forskare och besökare från allmänheten. 

Detaljbild från utställningen Vetenskap och kuriosa som pågår från maj 2024
Detaljbild från utställningen Vetenskap och kuriosa som pågår från maj 2024

Kontakta oss med din idé om utställning

Kontakta oss genom att mejla biblioteket@kth.se  med din idé eller lösa tankar kring utställningar eller andra samarbeten.

Vi arrangerar regelbundet utställningar, föreläsningar och andra evenemang för att sprida kunskap om forskningen som bedrivs på KTH och dess betydelse för samhället. Vi vill bidra till att främja dialogen mellan forskare, studenter och allmänhet och göra forskningen tillgänglig för fler. I en utmanande värld är det viktigt att vi kan skapa hopp och lyfta fram forskning och utbildning som bidrar till att göra världen till en bättre plats. 

Om du är intresserad av att samarbeta med oss för att samskapa en utställning, föreläsning eller annat evenemang är du välkommen att kontakta oss. Vi arbetar tillsammans med dig genom planering, marknadsföring och genomförande av evenemanget. En vanlig vardag besöker drygt 2800 personer vårt vackra bibliotek. Det ger oss en unik möjlighet att tillsammans nå ut med er forskning till en bredare publik och skapa arenor för dialog mellan forskare, studenter och allmänhet.  

Pågående och kommande utställningar

En stig genom en skog.

From Trees to Technology: Exploring Forest-Based Materials

Utställningen invigs den 19 september 2024.

Tidigare utställningar 

2024

En bro.

Utställning: Broar till kunskap – en utställning om brobyggande i samhället

Utställningen pågick 13–31 maj 2024.

Läs mer om Broar till kunskap

2023

2022

Andra evenemang

Vi anordnar även många andra slags evenemang, läs mer på sidan Kalender och evenemang .