Till innehåll på sidan

Bibliotekets kurser

KTH Biblioteket har tagit fram ett antal kurser som du kan gå i egen takt via lärplattformen Canvas. Vi har även ett stort videobibliotek i tjänsten KTH Play med korta instruktionsfilmer som du kan se för att lära dig olika färdigheter du kan behöva i dina studier eller i din forskning.

Bibliotekets onlinekurser

Bild från kursen

Söka, värdera, referera

Välkommen att gå bibliotekets kurs om att söka, värdera och referera information. Kursen finns i KTH:s lärplattform Canvas och är på svenska. Den är öppen för alla, men med särskilt fokus på KTH-studenter. Vi rekommenderar att du registrerar dig på kursen så att kursen och dina quizzresultat sparas i Canvas. Det går också att gå kursen utan att registrera sig, och du går den i din egen takt. 

Gå till kursen Söka, värdera, referera

Bild från kursen

Öppen vetenskap och hantering av forskningsdata

I denna kurs för KTH-anställda kan du lära dig mer om öppen vetenskap och datahantering. Kursen ges i lärplattformen Canvas och kräver inloggning med KTH-kontot. Kursen är på engelska och du går den i din egen takt.

Gå till kursen Open Science and Research Data Management

Filmer uppdelade efter ämne

Bibliotekets samlade filmer

I bibliotekets kanal i KTH Play kan du se bibliotekets samtliga filmer. De är taggade utifrån ämnen och har alltid en beskrivande rubrik och informationstext. Filmerna är delvis uppdelade i olika "playlists" utifrån olika ämnen.

Här finns även några av de föreläsningar och seminarier som har spelats in på KTH Biblioteket, exempelvis TEDxKTH.

Gå till alla bibliotekets filmer i KTH Play

Filmer från KTH Play

Fler kurser och workshoppar

Under terminerna ger biblioteket ett antal workshoppar, kurser och föreläsningar som är vid specifika tillfällen, som leds av en workshopledare. Alla dessa workshoppar hittar du i bibliotekets kalender .

Som KTH:are kan du också att lämna förslag på ämnen som du skulle vilja lära dig mer om via en kurs eller workshop. Mejla dina förslag till biblioteket@kth.se

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2024-02-16