Till innehåll på sidan

KTH-studenter visar innovation och samarbete på Euspen Challenge 2023

Publicerad 2023-11-21

Euspen Challenge 2023 erbjöd en plattform för att utforska de senaste framstegen inom precisionsingenjörsområden. Evenemanget omfattade ett brett spektrum av ämnen, inklusive metrologi, ultra-precision bearbetning, robotik och automation, biomedicinska vetenskaper, hållbara energisystem och mer.

Centret för design och hantering av tillverkningssystem (DMMS) vid KTH deltog stolt i utmaningen och skickade ett team av talangfulla studenter för att representera institutionen. Bland dem fanns Farzad Ghadam, en kandidatexamen i maskinteknik som för närvarande studerar produktionsingenjörsvetenskap och -ledning vid KTH. Farzad, som tidigare deltagit i studentutmaningar som ABB Motion Challenge, anslöt entusiastiskt till Euspen Challenge.

Farzads deltagande i kursen Industriell processutformning (IPE) vid KTH väckte hans intresse för Euspen-utmaningen. Han fann kursen praktisk och upplysande, vilket utvidgade hans kunskaper på sätt han inte hade förutsett. Uppmuntrad av Andreas, DMMS direktör, fördjupade sig Farzad och hans lagkamrater, Shoichi Ui (Optisk mätning och bearbetning) och Filippo Mioli (Maskinteknik), i utmaningens ämne: Karakterisering av Selective Thermoplastic Electrophotographic Process (STEP) med hjälp av en laserlinjeprofilerare.

När Farzad reflekterade över deras erfarenhet betonade han att Euspen Challenge var intellektuellt stimulerande och krävde omfattande anteckningar och kritiskt tänkande. "Laget var tvungna att tänka innovativt och samarbeta effektivt, dra nytta av sina olika bakgrunder och expertis. Utmaningen presenterade flera lösningar och utmanade deltagarna att tänka utanför ramarna", sade han.

The KTH team at the Euspen Challenge 2023 in Copenhagen, Denmark
The KTH team at the Euspen Challenge 2023 in Copenhagen, Denmark

Under evenemanget hade laget möjlighet att träffa och interagera med den ansedda juryn, delta i vänliga diskussioner under lunchpauserna. Denna interaktion ökade inte bara deras självförtroende utan gav dem också möjlighet att skapa kontakter med yrkesverksamma inom deras område.

Att delta i Euspen Challenge visade sig vara en värdefull upplevelse för DMMS-teamet. De presenterade inte bara sitt arbete utan hade också möjlighet att träffa nya människor och delta i olika aktiviteter, vilket gjorde evenemanget till en minnesvärd och berikande upplevelse.

DMMS vid KTH är stolta över att vårda studenter som Farzad och stödja deras deltagande i sådana prestigefyllda tävlingar. Euspen Challenge visade den innovativa och samarbetsvilliga anda som präglar DMMS-studenterna och bekräftar centrets engagemang för att främja excellens och utmana gränserna för precisionsingenjörskonst.

Innehållsansvarig:Bernd Peukert
Tillhör: Institutionen för produktionsutveckling
Senast ändrad: 2023-11-21