Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hon är årets Female Technical Engineer

Ung kvinna som ler och håller i blommor och diplom.
Nemrit Kaur, som studerar Energi och miljö på KTH, har utsetts till årets Female Technical Engineer.
Publicerad 2024-05-22

Stort grattis Nemrit Kaur som studerar Energi och miljö på ITM och som utsetts till årets Female Technical Engineer. Female Technical Engineer är ett talangprogram som möjliggör för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter att bland annat få träffa några av Sveriges största och viktigaste företag.

Hur kammar man hem den här utmärkelsen?

– Utmärkelsen baseras på hur väl man presterar i de olika momenten under programmet som har 40 deltagare. Dessa innefattar bland annat en case study, en intervju, en ansökan m.m. Utmärkelsen baseras på kriterier såsom sammarbetsförmåga och lösningsorientering under deltagandet i Female Technical Engineer. Juryn, som består av företagsrepresentanter, poängsätter sedan ens förmågor och kompetenser utifrån ett bedömningsunderlag.

Vad innebär utmärkelsen?

– Jag kommer att få ett skräddarsytt självledarskapsprogram med Anna Lanegren på Nya ledarskapet, vilket ger verktyg för bästa möjliga start i arbetslivet. Utöver det bidrar programmet till värdefulla insikter inom ingenjörsområdet och nätverkande.

Hur kommer det sig att du valt att plugga Energi och miljö?

– Jag har alltid haft ambitionen att på något sätt arbeta med teknik i framtiden. Mitt intresse för hållbarhet, klimatfrågor, energi och miljöutmaningar ledde mig till denna utbildning. Jag ville inte bara studera, jag ville också skapa en positiv påverkan både på mig själv och i samhället runt omkring mig, och därför kändes energi och miljö som en bra start inför den resan.

Female Technical Engineer

Innehållsansvarig:Oxana Samoteeva
Tillhör: Energiteknik
Senast ändrad: 2024-05-22