Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Airmee levererar dina paket

Allt började när Airmees grundare Julian Lee bodde utomlands och själv upplevde vilka problem som storstäder hade med avgaser, trängsel och buller. När han kom tillbaka till Sverige slog han sig ihop med doktoranden Adrian Prelipcean för att lösa problemet.

Man på en Airmee-paketcykel

Julian Lee ansåg att trafiken i våra städer måste bli både smartare och grönare. Tung trafik, buller och föroreningar skapade problem, samtidigt som e-handelns framväxt bidrog till en ökad efterfrågan på leveranser.

När han kom tillbaka till Sverige satte Julian igång. Han skulle starta ett företag som kunde göra logistiken i våra städer mycket mer effektiv. Av en slump träffade han Adrian Prelipcean, doktorand i transportvetenskap på KTH.

Adrian gick med i företaget och började bygga den första versionen av Airmees plattform. 2016 kom de till KTH Innovation och med hjälp av sin affärscoach och tillgång till finansiering kom Airmee igång. De reste till Silicon Valley med i Brighterprogrammet, och var en del av Batch 3 i förinkubatorprogrammet.

Under de följande åren testade de en rad olika affärsmodeller innan de hittade den rätta. Idag fokuserar de på att optimera sista milen-leveranser för att effektivisera processen.

www.airmee.com

Milstolpar

Oktober 2016

Första mötet med KTH Innovation. De har tekniken, ett initialt team, och har säkrat en del finansiering. 

November 2016

Airmee går in i Batch 3 i KTH Innovations förinkubatorprogram . Under ett år får de extra stöd tillsammans med tio andra startup-projekt från KTH. De får kontorsplats hos KTH Innovation, deltar i workshops, och utvecklas sida vid sida med andra. I november 2016 påbörjar Airmee också rekrytering av fler teammedlemmar, får hjälp med avtal och ägande, och får finansiering inom VFT-1 programmet , som KTH Innovation hanterar. 

December 2016

Teamet får hjälp att ta fram en varumärkesstrategi och en IP-strategi. De använder VFT-1 finansieringen till att ta in en konsult för att genomföra en marknadsundersökning. 

April 2017

De första pilotkunderna är på väg in. 

Juni 2017

KTH Holding investerar. 

September 2017

Airmee går vidare in i inkubatorn Sting, en partner till KTH. 

Oktober 2017

Airmee reser till Silicon Valley i Brighterprogrammet . Där får de en första kontakt med den globala marknaden. Programmet är det sista Airmee gör med stöd av KTH Innovation.

Besök Airmees rum på Teknikringen 1

På Teknikringen 1, KTH Innovations hem på KTH Campus, finns ett mötesrum uppkallat efter Airmee. Där kan du se den här illustrationen, inspirerad av Airmees berättelse, i full storlek. Illustrationen är skapad av Jens Magnusson. 

Har du en idé?

Har du en idé du vill utveckla eller ett forskningsresultat du tror skulle kunna skapa nytta och värde på marknaden? Är du student, forskare eller anställd på KTH? Hör av dig till oss!