Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Forska hemifrån utan att tumma på datasäkerheten

Demo Day för Batch 9

Ett konferensrum där två kvinnor och en man sitter vid ett avlångt bord och lyssnar på en ung man som presenterar framför en skärm. På skärmen syns en bild på en medelålders man och en äldre kvinna.
Stéfan presenterar Sensivo under en resa till Boston inom KTH Innovations Brighterprogram hösten 2019.
Publicerad 2020-05-25

Hej Stéfan Stéfansson. Ni grundade Sensivo för att göra det enklare och säkrare för forskare att jobba med känslig data utanför kontoret. Berätta mer!

Om Sensivo

Första mötet med KTH Innovation: Februari 2019

Team: Stefán Stefánsson, Aleksandr Skobeltsyn & Emma Lindholm

Affärsutvecklingscoach: Donnie Lygonis

www.sensivo.eu

Hur funkar Sensivo?

Med Sensivo kan kliniska forskare på medicinska universitet och läkemedelsföretag jobba med sin kliniska forskningsdata på distans och tillsammans med varandra, utan att tumma på säkerheten. Det är en enkel och GDPR-säker datalagringsservice för klinisk forskning.

Vem är er affärsutvecklingscoach och vad är det viktigaste den personen hjälpt er med?

Vi har haft Donnie Lygonis som coach. Från att vi startade Sensivo har Donnie verkligen stått vid vår sida. Han trodde på teamet och vår vision för hur vår produkt kunde lösa problemet vi identifierat. Donnie är bra på att förenkla komplexa idéer, att paketera dem enkelt och snyggt, och att presentera dem på ett sätt som är lätt att köpa och förstå.

Vad ser ni som Sensivos roll i situationen vi är i just nu, och hur tror ni att ni kan bidra i framtiden?

Hur och var kliniska forskare arbetar med sin data har förändrats på grund av den situation vi är i idag. Vår mjukvarulösning ger forskare och andra inom sjukvården möjligheter att fortsätta göra banbrytande medicinska upptäckter, både på plats på jobbet och hemifrån.

Donnie Lygonis, en medelålders man, ler mot kameran iklädd vit skjorta. Bilden är tagen mot en grå bakgrund.
"Jag är verkligen stolt över Sensivo och vad de har åstadkommit" säger Donnie Lygonis, som coachat teamet.

Donnie, vad säger du om teamet?

Sensivo är troligtvis ett av de bästa exemplen på en lean startup jag någonsin har sett. De upptäckte ett problem och utifrån det utvecklade de en lösning som var perfekt anpassad till sina kunders behov. Inget mer, inget mindre. De har jobbat hårt på att behålla fokus och jag tror att de är ett av de team som spenderat mest tid hos oss på kontoret. De har hela tiden jobbat på att förbättra sin lösning och det märks verkligen nu. Någon från deras målgrupp, det vill säga en forskare, behöver bara fem sekunder för att se att den här lösningen verkligen är byggd för dem. Jag är verkligen stolt över Sensivo och vad de har åstadkommit!

Berättat för Lisa Bäckman

Har du en idé?

Har du en idé du vill utveckla? Ta kontakt med oss! Vårt stöd är kostnadsfritt, konfidentiellt och du behöver inte ansöka.

KTH Innovations förinkubatorprogram

I KTH Innovations förinkubatorprogram får startup-projekt från KTH ett år av extra stöd och kontorsplats, allt tillsammans med andra som utvecklar sina egna idéer. Möt teamen som nu avslutar Batch 9 av programmet!