Till innehåll på sidan

Garantiplats efter Teknisk basutbildning

Du som har gått Tekniskt basår eller Tekniskt basår, termin 2, har en garantiplats på någon av KTH:s civilingenjörs- och högskoleingenjörsutbildningar samt till Ämneslärarutbildning 7-9, med inriktning mot teknik, 270 hp om alla kurser är avklarade. Betygen på kurserna ska vara klara och inrapporterade senast 15 juni 2020 för att garantiplatsen ska kunna utnyttjas till höstterminen 2020.

Garantiplats

Ett antal nybörjarplatser reserveras varje år för studerande som slutfört och godkänts i samtliga kurser på tekniskt basår eller tekniskt basår, termin 2 vid KTH. Antalet reserverade platser ska vara tillräckligt stort så att samtliga studerande, efter fullgjord utbildning, garanteras plats inom någon av KTH:s utbildningar.

Minst hälften av garantiplatserna reserveras inom civilingenjörsutbildningarna. Det innebär inte att garantiplats är en garanterad plats till sökt program. Till vissa program kommer det att vara fler sökande än platser och då kommer ett urval ske. Det kommer att vara resultatet från det tekniska basåret eller tekniska basterminen man kommer konkurrera med i den urvalsgruppen (T10 eller T20).

Det går inte att använda sin garantiplats till utbildningar som du inte har sökt via antagning.se eller har fyllt i på garantiplatsformuläret.

Om du har gått Tekniskt basår eller Tekniskt basår, termin 2 och på det viset blivit behörig konkurrerar du i urvalsgrupperna T10 eller T20 och BII, betyg med komplettering. Om du har ett giltigt högskoleprovsresultat konkurrerar du även i HP-gruppen.

I T10 och T20 får du ett meritvärde som grundas på resultatet inom den tekniska basutbildningen. Ditt meritvärde från gymnasiet påverkas inte.

Enligt KTH:s antagningsordning går det inte att konkurrera i både T10 och T20. Sökande som är behöriga i båda grupperna konkurrerar i urvalsgruppen för den utbildning som slutfördes först.

Observera. Garantiplatsen anses förbrukad om du konkurrerar i T10 eller T20 till en utbildning, blir antagen och påbörjar utbildningen. Detta gäller även om du antogs i en annan urvalsgrupp.

Studierna inom teknisk basutbildning på KTH ger, förutom möjlighet till garantiplats på KTH, även behörighet i Matematik 3c, Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1. Dessa behörigheter gäller även vid ansökan till andra program än KTH:s ingenjörsprogram. När dina betyg från basutbildningen är inrapporterade i Ladok förs de över till antagning.se och blir tillgängliga för alla lärosäten. Du behöver inte be att få behörigheten registrerade utan det sker automatiskt.

Anmälan

Anmäl dig till de utbildningar på KTH som du vill använda din garantiplats till senast sista anmälningsdag på antagning.se . Sedan anmäler du att du vill använda din garantiplats genom att fylla i formuläret nedan.

Anmälan via formuläret är obligatorisk för att kunna vara med och konkurrera i urvalsgrupperna T10 och T20.

Garantiplatsformuläret är stängd

Frågor om anmälan till garantiplats

Om du har frågor angående anmälan till garantiplats eller dina studier, kontakta din studievägledare under respektive programsida.

Tekniskt basår 60 fup

Tekniskt basår, termin 2 30 fup

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Antagningsgruppen på KTH
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-09-14