Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Anas, Datateknik 300 hp

Anas studerar Datateknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Anas. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Anas, student på Datateknik

Kontakta Anas via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Anas berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Anas, 24 år gammal och läser fjärde året på civilingenjörsutbildningen inom Datateknik på KTH Campus. Jag läser en master inom Datalogi med inriktning Software Technology. Jag flyttade till Sverige för sex år sedan och har bott i Stockholm sedan dess.

Jag kom till Sverige med drömmen om att bli en läkare då den var min barndomsdröm. Men för fem år sedan ändrades allt då tanken slog mig: ”varför läser jag inte någon teknisk utbildning?”. Matte har alltid varit mitt favoritämne, samt har jag programmerat lite när jag var barn och tyckte att det var något för mig så jag tänkte varför inte. Jag började leta efter mer information om olika utbildningar och hamnade direkt på KTH:s hemsida. Det tog mig bara några dagrar för att komma fram till att KTH är det universitetet som jag ville studera på. Och bara några dagar till för att bestämma att det kommer bli antingen Datateknik eller Informationsteknik på KTH.

Men ändå hade jag tusentals frågor, därför ringde jag en vän som då var en datastudent för att fråga om hur det är att vara en datastudent på KTH. Jag fick en stor lättnad när jag fick veta att de flesta studenter som går Datateknik har ingen tidigare programmeringskunskap och ändå klarar de sina programmeringskurser utan problem. Nu efter cirka fyra år som datastudent kan jag bekräfta det. Ja, du behöver inte ha någon tidigare programmeringserfarenhet eller vara mattegeni för att bli dataingenjör. Det enda du behöver är att vara målmedveten.

Mitt råd till presumtiva KTH studenter är att försöka ha samtal med någon som går eller har gått på KTH. Ni kommer få en ny bild av att vara student på KTH. Sist, våga söka och våga tro på dig själv!

Tveka inte att skriva till mig eller någon av mina kollegor ifall du har några frågor. Vi svarar gärna på dina frågor.

Fråga Anas

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30