Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Klara, Datateknik 300 hp

Klara studerar Datateknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Klara, Datateknik 300 hp

Klara berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Klara, är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Västerås. Just nu läser jag mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Datateknik på KTH Campus.

Under gymnasiet hörde jag ofta ordet civilingenjör, som då kändes väldigt abstrakt för mig. Nyfiken som jag är så var jag tvungen att ta reda på vad det kunde betyda och gick därför med i ett mentorskapsprogram där jag efter pepp och inspiration från kvinnliga studenter på KTH och företaget ute i branschen blev taggad på att bli civilingenjör inom Datateknik.

På Datateknik får vi verktygen att lösa framtidens problem, främst med verktyg från matematiken och programmeringen - två ämnen jag verkligen gillar. Under min tid på KTH har jag, utöver att plugga, hunnit med att engagera mig i det rika studentlivet, vilket jag verkligen rekommenderar alla att testa på. Själv har jag engagerat mig i näringslivsgruppen och som fadder i mottagningen. När jag inte hänger på KTH så tycker jag om att upptäcka nya smultronställen i storstaden Stockholm, gärna genom en löptur.

Just nu ser jag fram emot att få välja en master och få fördjupa mig mer. Vilken det blir är jag ännu dock osäker på då flera stycken verkar vara roliga och intressanta. IT-branschen utvecklas dessutom just nu så pass snabbt att det kan vara svårt att veta vad du kan jobba med, eftersom det kanske inte finns än. Detta lockar mig eftersom att jag verkligen vill jobba i framkanten på utvecklingen och göra skillnad på riktigt!

Läs mer 

Datateknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-05-04