Till innehåll på sidan

Klara, Datateknik 300 hp

Klara studerar Datateknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Klara. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Klara, Datateknik 300 hp

Kontakta Klara via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Klara berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Klara, är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Västerås. Just nu läser jag mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Datateknik på KTH Campus.

Under gymnasiet hörde jag ofta ordet civilingenjör, som då kändes väldigt abstrakt för mig. Nyfiken som jag är så var jag tvungen att ta reda på vad det kunde betyda och gick därför med i ett mentorskapsprogram där jag efter pepp och inspiration från kvinnliga studenter på KTH och företaget ute i branschen blev taggad på att bli civilingenjör inom Datateknik.

På Datateknik får vi verktygen att lösa framtidens problem, främst med verktyg från matematiken och programmeringen - två ämnen jag verkligen gillar. Under min tid på KTH har jag, utöver att plugga, hunnit med att engagera mig i det rika studentlivet, vilket jag verkligen rekommenderar alla att testa på. Själv har jag engagerat mig i näringslivsgruppen och som fadder i mottagningen. När jag inte hänger på KTH så tycker jag om att upptäcka nya smultronställen i storstaden Stockholm, gärna genom en löptur.

Just nu ser jag fram emot att få välja en master och få fördjupa mig mer. Vilken det blir är jag ännu dock osäker på då flera stycken verkar vara roliga och intressanta. IT-branschen utvecklas dessutom just nu så pass snabbt att det kan vara svårt att veta vad du kan jobba med, eftersom det kanske inte finns än. Detta lockar mig eftersom att jag verkligen vill jobba i framkanten på utvecklingen och göra skillnad på riktigt!

Fråga Klara  

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-26