Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Abboud, Industriell ekonomi 300 hp

Abboud började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och studerar nu Industriell ekonomi 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Abboud. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Abboud, student på Industriell ekonomi

Kontakta Abboud via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Abboud berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Abboud och jag är en 23 år gammal student som pluggar sitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom Industriell ekonomi på KTH. 

Jag flyttade till Sverige i 2013 och har bott i Stockholm sedan dess. Jag trivs i Stockholm och valde därför att fortsätta mina studier här på grund av bland annat de stora arbets- och sociala möjligheterna som finns. Det är vanligt att tro att Stockholm saknar studentliv eftersom det är en stor stad men så är inte fallet. KTH och de andra universiteten har en stor och välkomnande ”studentbubbla” som alla studenter kan vara en del av.  

Mitt val av utbildningen var dock inte lika självklar som studieorten. Jag har alltid varit intresserad av Business management och entreprenörskap. Efter att ha tittat lite på de olika universitetens hemsidor fick jag upp ögonen för civilingenjörsutbildningen inom Industriell ekonomi på KTH Campus. Utbildningen är en blandning mellan Business management och en valbar teknisk inriktning. Det verkade som att jag slog “jackpot” då du får flera färdigheter på en och samma utbildning, och det har varit en lyckad val. 

När det gäller frågan om “framtida jobbet” är det i princip ingen som brukar ha ett svar på det efter gymnasiet. Men det som är bra med civilingenjörsutbildningen på KTH är att du verkligen kan jobba inom alla industrier fram tills att du hittar något av intresse.

Avslutningsvis vill jag lämna er, mina framtida skolkamrater, med några allmänna tips om universitetsstudier och KTH. Valet av utbildningen du vill plugga vidare på kan vara skrämmande, men KTH har verkligen något för alla. Flexibilitet med själva utbildningarna och arbetsmöjligheterna är en stor fördel. Sist, se till och gå på mottagningen (roliga aktivitetsfyllda två veckor som kick startar utbildningen) när ni kommer in.

Fråga Abboud

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30