Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Rakin, Informationsteknik 300 hp

Rakin studerar Informationsteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Rakin. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Rakin, Informationsteknik 300 hp

Kontakta Rakin via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Rakin berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Rakin, 22 år gammal och går sista året på civilingenjörsutbildningen inom Informationsteknik. Jag läser en master inom Datalogi med inriktning Data Science och Machine Learning. Jag är från Stockholm och började på KTH direkt efter gymnasiet. 

Jag valde Informationsteknik på KTH då jag ville vara kvar i Stockholm och gå på en bred utbildning som ger mig bra möjligheter inom IT branschen. Om du är intresserad av IT allmänt är denna utbildning rätt för dig. Utbildningen är inriktad på mjukvara men det finns några kurser om hårdvara. Utbildningen har väldig många mastersprogram och valbara kurser så du kan redan i tvåan anpassa utbildningen till det du är mest intresserad av.

En fördel med att KTH ligger i Stockholm är kontakten med näringslivet som du får tidigt under utbildningen samt allt Stockholm har att erbjuda. Många grundare och rekryterare gick på KTH samt de flesta företag har sina huvudkontor i Stockholm vilket gör det lättare att söka praktikplatser under studietiden.

Mitt tips till blivande studenter är att skaffa studievana så snabbt som möjligt och försök alltid ligga i fas. Studietakten på KTH är betydligt högre och svårare än det var på gymnasiet, vilket gör att det kan vara svårt att hänga med under den första terminen. Försök utveckla en studieteknik som fungerar, men lägg även tid på att göra annat än att bara plugga, annars kommer du bli utbränd fort.

Mina framtidsplaner ändras hela tiden. Mitt nuvarande mål är att bli Data Scientist eller driva eget. Som tur har jag möjlighet att förflytta mig inom olika områden inom IT-branschen ifall jag skulle ångra mig.

Fråga Rakin

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-03-04