Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom utlandsstudier på civilingenjörsprogrammet i Materialdesign kan du få ny input och förståelse för våra material. Olika utbytesuniversitet specialiserar sig ofta på olika material inom sin forskning och det finns mycket kunskap att hämta in från en termin utomlands. Genom att studera utomlands kommer du också få med dig nya perspektiv som du kommer ha nytta av både under och efter studietiden vid KTH.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Materialdesign är Japan, Tyskland och Schweiz. 

Som student på civilingenjörsprogrammet i Materialdesign kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för industriell teknik och management. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för industriell teknik och management

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Vid val av masterprogrammet i materialvetenskap har du möjlighet att åka till KU Leuven, Belgien och efter ett års studier där ta ut dubbla masterexamen, en hos KTH och en hos KU Leuven.

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid ett av våra partneruniversitet och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Materialdesign 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02