Till innehåll på sidan

Negar, Öppen ingång 300 hp

Negar började med att gå Tekniskt basår 60 fup på KTH, sen Öppen ingång 300 hp och studerar nu Medieteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Negar. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Negar, student från Öppen ingång

Kontakta Negar via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Negar berättar om sin tid på KTH 

Hej! Mitt namn är Negar, jag är 25 år och är från Stockholm. Just nu går jag mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Medieteknik.

När jag gick gymnasiet var jag väldigt teknikintresserad och jag visste att jag ville plugga vidare men jag var rädd att det skulle vara för svårt. Min kompis tipsade mig att gå tekniskt basår på KTH för att känna mig mer förberedd. Även om studietakten var snabb så kändes det som en bra förberedelse till ett civilingenjörsprogram. Jag började med att gå civilingenjörsprogrammet Öppen ingång där du läser grundkurser i flera olika ämnen under det första året och därefter hoppar in i ett specifikt civilingenjörsprogram år två. Jag valde medieteknik, vilket jag är supernöjd med!

Jag har haft kurser inom matematik, fysik och programmering men har även fått skapa en interaktiv nallebjörn, en dokumentärfilm och designa en app. Alltså har jag fått göra lite allt möjligt! Jag tror att jag vill jobba med UX i framtiden, men nyligen har jag även fått lära mig spelprogrammering vilket jag tyckte var jätteroligt så jag kanske hamnar i spelbranschen tillslut.

Jag är väldigt nöjd med KTH eftersom vi får så mycket resurser och stora möjligheter att utvecklas. Det finns också så mycket du kan göra här utöver att bara plugga. Hittills har jag varit med i flera föreningar och nämnder, och fått lära känna många studenter från olika program (även utbytesstudenter!). En annan bra sak med KTH är att det ligger så nära innerstan så om du vill ta en liten paus från plugget är det väldigt lätt att hitta på något annat, Stockholm har mycket att erbjuda.

Fråga Negar

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-03