Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad har du möjlighet att studera vid utbytesuniversitet över hela världen, exakt vilka som passar bäst beror på vilket masterprogram du väljer inom din utbildning.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Samhällsbyggnad är Singapore, Portugal, Nederländerna och Australien. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna endast för studenter från Samhällsbyggnad, dessa är bland annat ETH Zürich och Politecnico di Milano. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år fyra eller fem.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra Universidade Politécnica de Madrid och École Nationale de Ponts et Chaussées Paris. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel École Nationale de Ponts et Chaussées Paris.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Samhällsbyggnad har bland annat gjort studier av snedkabelbron Millau i södra Frankrike med konstruktören Michel Virlogeux som handledare, analys av ett återvinningssytem i Buenos Aires genom Minor Field Studies och analys av gravitationsdammen Huangdeng i Kina.  

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. 

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Samhällsbyggnad 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02