Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kombinera elitidrott och studier på KTH

Är du elitidrottare och vill förbereda dig för ett framtida arbetsliv genom högskolestudier? KTH är ett riksidrottsuniversitet tillsammans med Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, och bildar tillsammans RIU-Stockholm.

Frågor om RIU

Kontakta oss gärna om du har frågor om Riksidrottsuniversitetet eller val av utbildning på KTH.

KTH erbjuder stöd

Riksidrottsuniversitetet KTH ger idag ett stöd till alla RIU-studenter som studerar på KTH. Det stöd KTH erbjuder innehåller ett studiestöd och ett idrottsstöd. Har du som elitidrottare frågor som rör val av utbildning på KTH är du också välkommen att kontakta oss .

Stöd inom studier

Stöd inom studier innebär att KTH hjälper till med att anpassa studierna både vad det gäller studietakt och examinationstillfällen. Du får även studie- och karriärvägledning. 

Idrottsrelaterat stöd

Alla RIU-studenter erbjuds ett idrottsstöd. För idrottsstödet samarbetar KTH med GIH. Idrottsstödet kan innehålla fysiologiska tester, idrottsmedicinskt stöd, idrotts psykologisk rådgivning, livsstilssamtal, karriärföreläsningar och kostrådgivning.

Ansökan och behörighet

Läs mer om hur du gör en ansökan och vilken behörighet som krävs för att bli antagen som RIU-student.

Ansökan och behörighet

Relaterat innehåll 

KTH som Riksidrottsuniversitet

Hur är det egentligen att kombinera KTH studier med elitidrott? I denna film får ni höra vad bandyspelaren Arvid Johannisson som även pluggar energi och miljö  tycker!

EM-guld i beachvolleyboll till KTH-student

Jonatan Hellvig slår en smash i EM-semifinalen i beachvolleyboll mot Norge. Foto: Europeiska volleyb

Hallå där, Jonatan Hellvig, student på KTH som tog EM-guld i beachvolleyboll i München tillsammans med David Åhman. Berätta lite om finalen och hur det kändes att stå högst upp på prispallen!

Läs intervju med Jonatan

Här är världsmästaren som löser världsproblem

Porträttbild av alumn Maja Reichard

Elitidrottaren Maja Reichard varvade studierna inom energi och miljö på KTH med att sätta flera världsrekord i simning i Paralympics.

Läs intervju med Maja

OS-bronsmedaljör i curling är civilingenjör från KTH

KTH-alumnen Almida de Val

Hallå där, Almida de Val, civilingenjör från KTH, som tog brons i curling i OS i Peking tillsammans med Oskar Eriksson. Berätta lite kort om bronsmatchen och hur kändes det att kliva upp på prispallen?

Läs intervju med Almida