Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Angelica, Byggteknik och design 180 hp

Angelica studerar Byggteknik och design 180 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Angelica. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Angelica, student på Byggteknik och design

Kontakta Angelica via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Angelica berättar om sin tid på KTH

Hej, vad roligt att du har hittat hit! Mitt namn är Angelica, jag är 27 år och pluggar mitt andra år på högskoleingenjörsutbildningen inom Byggteknik & design på KTH Campus. Jag kommer en bra bit från Stockholm, och växte upp i ett litet samhälle i Småland. Idag bor jag några mil söder om Stockholm så har blivit bästis med kollektivtrafiken. Att jag ville studera till något inom samhällsbyggnad, byggteknik och arkitektur var jag säker på, men inte att jag skulle hamna i huvudstaden. Jag valde att jämföra utbildningar från olika universitet och fastnade för kursinnehållet hos KTH då det kändes helt rätt för mig.

Efter min examen skulle jag nog vilja jobba som konstruktör eller med byggnadsprojektering på något arkitektkontor, men jag hinner säkerligen ändra mig flera gånger om innan dess! Fördelen med en ingenjörsexamen från KTH och programmet i stort är att du får många valmöjligheter i framtiden. Vilket känns väldigt tryggt.

Har du ett intresse för byggnader, konstruktion eller arkitektur så kommer du inte bli besviken på detta program. Vi får en väldigt stabil grund att stå på när vi är klara och vi får kunskaper inom olika områden som kan komma till nytta oavsett vart man väljer att jobba senare. Ett stort plus med att plugga i Stockholm är att vi även får möjligheter under utbildningens gång att knyta kontakt med flera företag i branschen. Kanske hittar du din framtida arbetsgivare?

Mina råd till dig som står inför valet att plugga vidare är att jämföra utbildningar, samt plugga något du tycker låter roligt. Sök kanske en fristående kurs inom ämnet innan för att ”testa på”, så gjorde jag. Viktigaste av allt, våga testa! Inte bara genier tar examen från KTH - här finns massvis med olika typer av människor! Med en bra studieteknik, disciplin och bra klasskompisar når ni tillsammans hela vägen.

Fråga Angelica

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-27