Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Högskoleingenjörsprogrammet i Byggteknik och design har bland annat ett unikt utbytesavtal med Københavns Erhvervsakademi (KEA) i Danmark, som endast är tillgängligt för studenter inom programmet.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser i samråd med internationella koordinatorn. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Byggteknik och design är Singapore, Tjeckien, Australien och Danmark. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Byggteknik och design, dessa är bland annat Københavns Erhvervsakademi (KEA), Czech Technical University in Prague och Nanyang Technological University. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under höstterminen på det tredje året.

Som student på högskoleingenjörsprogrammet i Byggteknik och design kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Byggteknik och design 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02