Till innehåll på sidan

KTH Kista – Studera i en av Stockholms mest dynamiska stadsdelar

Kista är ett av världens viktigaste ICT-kluster. Kista Science City, eller Nordens Silicon Valley som det också kallas, är hemmet för över 1000 ICT-företag och födelseplatsen för trådlösa kommunikationstekniker som NMT, GSM, EDGE och W-CDMA.

Vid KTH Kista erbjuds utbildning och forskning inom alla de områden som dagens informationssamhälle bygger på – från nanofysik till nyttan hos slutanvändaren. KTH Kista är ett campus där det är nära till allt, både lärare och kamrater. I Kista finns en studerandemiljö med moderna lokaler som alltid står öppna för våra studenter. Alla våra utbildningar är inom ICT-området vilket skapar en stark sammanhållning och ett utbyte över programgränserna. I Kista finns också Stockholms Universitets datavetenskapliga utbildningar. Tillsammans skapar våra över 3000 studenter en levande utbildningsmiljö och ett livligt studentliv. Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer är Kista Stockholms mest dynamiska stadsdel.

KTH Kista är en spännande internationell miljö med lärare och studenter från hela världen. De masterprogram och forskarutbildningar som skolan erbjuder lockar studenter från världens toppuniversitet.

Sedan 1993 har ICT-området varit den snabbast växande sektorn i Sverige, och många av framstegen som bidragit till detta har gjorts i Kista. Med företag som Ericsson, IBM, Tele2, TietoEnator, Microsoft, Intel och Oracle som grannar är det svårt att inte vara i fas med verkligheten. Utbildningen och forskningen vid skolan sker i samverkan med näringslivet och utgår från de informationstekniska utmaningar som samhället står inför. Samarbetet mellan industri och framstående forskning skapar en unik miljö för utbildning och möjlighet för våra studenter att knyta kontakter med näringslivet redan under studietiden.

Adress: 
Postadress: Electrum 229, 164 40 KISTA
Besöksadress: Kistagången 16
Telefon: 08-790 40 00

Mer om KTH Kista

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-02-12