Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kurser, Datateknik 180 hp

Här kan du läsa en kort sammanfattning av respektive årskurs på högskoleinegjörsutbildningen i Datateknik i Kista. Du kan även få en översikt av de kurser och årskursindelning som utgör programmet via vår kurs- och programkatalog.

En kort presentation om Datateknik

Medverkande Anders Sjögren, tidigare programansvarig. Filmen fokuserar på att besvara frågor om utbildningen.

Högskoleingenjörsutbildningen i Datateknik i Kista är tre år lång och avslutas med ett examensarbete.

Årskurs 1

Under första året lär du dig grunden till hur datorer, datornätverk och programvara fungerar. Matematik är viktigt vid teknikkonstruktion och du läser två kurser som senare byggs på. Ingenjörsmetodik är en kurs som skiljer sig från övriga kurser om teknik och matematik. Kursen förmedlar vilka kvalifikationer, förutom teknikkunskap, som krävs av en ingenjör.

Kurslista årskurs 1 (Kurs- och programkatalog)

Årskurs 2

Under årskurs två väljer du en av programmets två inriktningar som läses i årskurs tre. Båda inriktningarna erbjuder ett antal valbara kurser vilket ger ytterligare möjlighet att anpassa utbildningen efter intresse och framtida karriär. Nedanstående kurser läses på båda inriktningarna och ökar på dina grundkunskaper för att förstå moderna datatekniska system.

Kurslista årskurs 2 (Kurs- och programkatalog)

Årskurs 3

Under det tredje året läses du både gemensamma kurser och fördjupande kurser i den valda inriktingen.Examensarbete 15 hp är obligatorisk kurs under vårterminen.

Kurslista årskurs 3 (Kurs- och programkatalog)

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-02-09