Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Natali, Datateknik 180 hp Kista

Natali studerar Datateknik 180 hp Kista. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Natali. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Natali, student på Datateknik 180 hp Kista

Kontakta Natali via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Natali berättar om sin tid på KTH

Hej, mitt namn är Natali, och jag är 20 år. Jag läser mitt andra år på högskoleingenjörsutbildningen inom Datateknik på KTH Kista. Jag är född och uppvuxen i Syrien, men när jag var 12 år flyttade jag till Stockholm.

Jag gick på naturprogrammet på gymnasiet och jag visste att jag ville plugga vidare efter, men det var svårt att bestämma en specifik utbildning. Jag visste dock att jag ville ha en mer praktisk och kortare utbildning. Jag läste på KTH:s hemsida och lockades av de tekniska utbildningarna som finns här, speciellt Datateknik.

Jag valde att plugga i Stockholm eftersom jag inte ville flytta hemifrån. Jag älskar den pulserande staden Stockholm där jag kan hitta massor av sociala aktiviteter att göra med mina vänner, samtidigt som jag vill vara nära min familj. En annan anledning till att jag valde KTH var att min bror började sin utbildning här innan mig, och han berättade för mig om det fantastiska studentlivet på KTH, vilket gjorde mig ännu mer övertygad om att det var rätt val. Från första dagen jag satte foten på KTH deltog jag på den frivilliga mottagningen för nya studenter, två veckor innan studierna började. Där fick jag lära känna min klass och skapa värdefulla vänskapsband som har gjort min studietid ännu mer givande.

När det kommer till att studera på universitet jämfört med gymnasiet, har jag upplevt att tempot är högre och att man har mer ansvar. Samtidigt får man också mycket mer frihet. Mitt tips till dig som vill börja plugga på KTH är att hitta en studieteknik som passar just dig och att alltid försöka ligga i fas med studierna.

Jag är osäker på vad jag vill göra efter studierna, men i framtiden hoppas jag kunna arbeta utomlands med något internationellt företag inom IT-branschen som datatekniker.

Fråga Natali

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31