Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Zubair, Datateknik 180 hp Kista

Zubair studerar Datateknik 180 hp Kista. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Zubair. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Zubair, student på Datateknik Kista

Kontakta Zubair via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Zubair berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Zubair. Jag växte upp i södra Stockholm och nu är jag inne på mitt sista år på högskoleingenjörsutbildningen inom Datateknik vid KTH Kista.

Redan på gymnasiet, när jag gick tekniklinjen, märkte jag hur programmeringen tilltalade mig lite extra. Det var där min resa inom datateknik började och fortsättningen blev ganska självklar. När man bor i Stockholm och har ett teknikintresse, tänker man nästan direkt på KTH. Så för mig var det hit jag sökte.

När jag började på KTH stod jag inför valet mellan en treårig högskoleingenjörsutbildning och en femårig utbildning. Jag valde den treåriga. Den kombinerar teori med praktik och ger en bra start i arbetslivet. Och om man vill, finns alltid chansen att fortsätta med en master.

KTH handlar inte bara om studier. Det finns en hel värld av aktiviteter utanför klassrummet. Alltifrån den två veckors långa mottagningen, där man lär känna sina framtida vänner, till de många föreningarna med olika intressen. Oavsett om det är sport eller kultur, finns något för alla.

Vad framtiden håller i sikte är ännu osäkert för mig, men att arbeta som konsult eller utvecklare är ganska lockande. Med den breda utbildning jag får, vet jag ändå att dörrarna står öppna åt många håll.

Fråga Zubair

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31