Till innehåll på sidan

Zubair, Datateknik 180 hp Kista

Zubair studerar Datateknik 180 hp Kista. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Zubair. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Zubair, student på Datateknik Kista

Kontakta Zubair via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Zubair berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Zubair och läser mitt andra år på högskoleingenjörsutbildningen inom Datateknik. Jag är född och uppvuxen i södra Stockholm, men pluggar på KTH Kista.

Efter grundskolan började jag på tekniklinjen i gymnasiet där jag fick programmera en hel del. Redan då tyckte jag att programmeringen tilltalade mig lite extra och en utbildning inom Datateknik blev ganska självklar för mig. Bor man i Stockholm och har ett intresse för teknik så är KTH det första man tänker på, så det var hit jag sökte.

Jag visste alltså att jag ville plugga Datateknik på KTH, men även nu fanns det ett val att göra: ska jag läsa en fem- eller treårig utbildning? Jag valde högskoleingenjörsutbildningen som är treårig. Där får man en bra introduktion till arbetslivet samt en massa praktisk erfarenhet så att man är redo att arbeta redan efter tre år. Ändrar man sig och vill läsa en master så kan man självklart ändå göra det.

Utanför studierna så finns det även enormt mycket man kan göra som en student på KTH. Utöver den två veckors långa mottagningen i början av året, där man lär känna sina närmsta vänner de kommande åren, så finns det olika föreningar och organisationer för alla möjliga intressen. Fotboll, simning, schack, kör och mycket annat, det finns alltså något för alla.

Jag vet inte exakt vad det är jag vill syssla med i framtiden, men mjukvara ser ganska inbjudande ut. Utbildningen är bred så det finns gott om val när man väl tagit examen.

Fråga Zubair

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-11-01