Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utlandsstudier

Utbytesstudier på högskoleingenjörsprogrammet i elektronik och datorteknik uppmuntras. Programmet har många obligatoriska kurser under det tredje året och kräver planering för att det ska vara möjligt. Studenter kan genomföra utbyte vid universitet där de kan läsa kurser som är snarlika de kurser som ingår i programmet.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Elektroteknik är Singapore, Tjeckien och Australien. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under höstterminen år tre.

Som student på högskoleingenjörsprogrammet i Elektroteknik kan du genomföra utbytesstudier vid utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för elektroteknik och datavetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för Skolan för elektroteknik och datavetenskap

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Elektroteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-04-02