Till innehåll på sidan

Förbered dig medan du väntar på antagningsbeskedet

Att börja plugga på universitet kan kännas läskigt. Du kanske undrar hur plugg på KTH skiljer sig från gymnasiet, eller behöver du hjälp med att hitta bostad i Stockholm? Här samlar vi allt du behöver inför att antagningsbeskedet kommer.

Är du antagen? Ny på KTH  hittar du all information du behöver inför din studiestart.

Antagning och behörighet

Antagningsgruppen på KTH hanterar bedömning av särskild behörighet baserad på högskolemeriter och vissa särskilda urval.

08-790 9440, må 13-14, tis-tors 10-11, info@kth.se .

Antagnings- och behörighetsfrågor

Viktiga datum

11 juli: Antagningsbesked 1
19 juli: Sista svarsdag
25 juli: Antagningsbesked 2
12 augusti: Obligatoriskt upprop
Från 12 augusti: Mottagning och förberedande kurser
Slutet av augusti: Programstart

Undrar du något? Fråga KTH-studenter!

Vill du ha personliga tips om att leta bostad eller hur det är att flytta till Stockholm? Vi har många studenter som gärna svarar på dina frågor.

Börja leta bostad

Välj inte bort en spännande utbildning på KTH för att du är orolig över att hitta bostad. Om du börjar leta tidigt finns det många bra sätt att hitta ett boende.

Förbered dig med en distanskurs

Fräscha upp dina kunskaper inom fysik och matematik innan studiestarten – det lönar sig att vara förberedd när terminen börjar! KTH erbjuder onlinekurser som du kan gå i din egen takt.

En dag på KTH med Elin

Hur kan en vanlig dag på KTH se ut? Det får ni en inblick i idag när ni får följa med Elin, som läser andra året på civilingenjörsutbildningen i Samhällsbyggnad, på en helt vanlig skoldag.

Vilken dator behövs för studierna?

Hur ska man egentligen tänka gällande införskaffande av dator till sina studier? Vilken typ av dator bör man ha? Behöver man ens ha en egen dator?

Vanliga frågor om matte på KTH

Många som kommer från gymnasiet undrar över matematiken. Hur svår är den? Kommer jag att klara av den? På nedan länk svarar vi på några av de vanligaste frågorna.

En examen från KTH leder till jobb

Visste du att hela 97 % av de som pluggat på KTH har jobb efter examen, och att 50 % får jobb redan innan de tagit examen? Läs om vad som väntar dig om du väljer att plugga på KTH.

Gymnasiet vs högskolan

Hur är det egentligen att plugga på högskola/universitet jämfört med gymnasiet? Hur går undervisningen till och hur ser en dag i skolan ut rent praktiskt? Detta är frågor som William som går Samhällsbyggnad svarar på i denna video.

Följ studentlivet på KTH

Följ oss i sociala medier där studenter berättar om plugg, studentliv och vardag på KTH.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-03-14