Till innehåll på sidan

Så klarar du studierna

Det kan vara svårt att få en bild av hur det är att studera på KTH. Många oroar sig för att det ska vara svårt och särskilt matten. Men på KTH finns det många som kan och vill hjälpa dig. På varje program finns en studievägledare som kan ge dig stöd, det finns en mattejour, förberedande onlinekurser och faddrar som kan svara på frågor och ge vägledning.

Du måste inte vara ett mattegeni för att klara av studierna på KTH. Utbildningarna är gjorda för vanliga människor, men studietempot är ofta högt, och du måste vara beredd på att lägga ner en hel del tid på dina studier. Studierna på KTH är ett heltidsarbete, där varje vecka motsvarar minst 40 timmars arbetsinsats. Försök att tidigt hitta en studieteknik som passar dig, det kommer du att tjäna på resten av utbildningen. 

Matematik på KTH

Matematiken på KTH ger grunden för den problemlösning som utbildningarna innehåller och förbereder dig på frågeställningar du kan möta i ditt kommande yrkesliv. Det viktiga att lära sig att hitta lösningar på problem och svårighetsgraden varierar mellan programmen eller vilken inriktning du väljer.

Stöd i matematiken

Studieteknik

Alla nyantagna studenter på grundnivå erbjuds en föreläsning inom studieteknik. Du finner ditt tillfälle i ditt schema. Det anordnas även lunchseminarium och kvällsseminarium inom studieteknik. Du finner datum för dessa tillfällen i kalendern för studieteknik .

Studieteknik

Studietips

KTH Bibliotek

Ingenjörsstudierna är både spännande och utmanande och under hela din studietid kommer du vara i behov av att hitta bra och relevant litteratur och information. KTH Biblioteket ger dig tillgång till det material som du kommer att behöva och personalen är specialister på att vägleda dig till de rätta källorna.

KTH Biblioteket erbjuder handledning, undervisning och lunchseminarier.

Mer information om aktiviteter, öppettider, bokning av handledning hittar du under KTH Bibliotek.

KTH Bibliotek

KTH Bibliotekets lunchseminarium

Språk- och kulturkunskaper

Språk- och kulturkunskaper öppnar dörrar till en internationell arbetsmarknad. Därför erbjuder KTH:s enhet för Språk och kommunikation allmänna och fackspråkliga kurser i främmande språk, kommunikation samt skrivande och retorik inom grundutbildningen. Som en del av ARC driver Språkenheten Centrum för akademiskt skrivande. Hit kan du som student vända dig med alla typer av skrivuppgifter på svenska och engelska. Här får du individuell handledning och tips om skrivande, struktur och språklig stil. KTH:s
språkcafé och tandemspråkinlärning är andra bra alternativ för dig som vill förbättra dina språkkunskaper.

Läs mer om Språk och kommunikations olika verksamheter på:

www.kth.se/language

www.kth.se/cas

www.kth.se/languagecafe

www.kth.se/tandem

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-08-21