Nyheter

 • Manifestation för fakta och vetenskap

  Publicerad 2017-04-18
  Vill du vara med och motverka utbredningen av fejknyheter och faktaresistens? Lördag 22 april samlas människor i Stockholm och andra städer världen över i en manifestation för vetenskap, March for Science.

 • Mindre utsläpp – men luften är sämre

  Publicerad 2017-04-06
  Världens utsläpp ser ut att minska. Samtidigt ökar växthusgaser i luften. Vad ska man tro när beskeden inom klimatforskningen tycks peka åt olika håll? – Kanske borde vi bli bättre på att berätta om hur långsamma processerna är, säger Göran Finnveden, vicerektor för hållbar utveckling.

 • Så kan KTH byggas miljövänligare

  Publicerad 2017-03-13
  Att bygga miljöcertifierat, med minsta möjliga påverkan på miljön, är beroende av fastighetsägarnas ambitioner. Men här finns mycket att vinna för alla parter. Det visar en färsk avhandling om miljöledning i bygg- och fastighetsbranschen.

 • QS: KTH rankat som 23:e bäst i världen inom Architecture/Built environment

  Publicerad 2017-03-08

 • Framtidens algodlingar hanteras av undervattensrobotar

  Publicerad 2017-03-01
  Forskare vid KTH har fått ett anslag om 100 miljoner kronor för att utveckla nästa generations undervattensrobotar.

 • Trähus halverar klimatpåverkan - DN 2017-02-26

 • Flygskatt per passagerare kan minska utsläppen - Dagens Samhälle 2016-02-27

 • En ny agenda för demokratisk arkitektur genom välfärdsstatens interiörer - Arkitekten 2016-02-16

 • Stockholm modevecka besökte arkitektur

 • Teknikhistoriker bloggar om nu och då

  Publicerad 2017-01-20
  Hallå där Nina Wormbs, teknik- och vetenskapshistoriker, som börjat blogga för Curie, Vetenskapsrådet tidning. Hur känns det? – Det känns kul. Tror jag. Lite spännande också. Jag undrar om någon kommer läsa och vad de som läser kommer tycka.

 • Seafarm utvalt av Nordiska ministerrådet som gott exempel på hållbar bioekonomisk utveckling

 • Studenter tänker fritt om hållbar stad

  Publicerad 2017-01-10
  Hallå där, Erik Wingquist, lärare på Arkitekturskolan, vars studenter i en utställning på Stockholms läns museum visar hur Stockholm kan växa på ett sätt som är hållbart, inkluderande och rättvist. Hur känns det? – Det känns jättekul att vi kan delta i ett offentligt samtal och jag märker ett stort intresse för våra studenter att arbeta utåtriktat.

 • Så har konditionsträningen utvecklats under 1900-talet

  Publicerad 2016-12-23
  Med fokus på svensk längdskidåkning har forskare vid KTH studerat hur konditionsträningen blivit allt mer vetenskaplig under de senaste cirka 80 åren. Forskningen lyfter bland annat en strid mellan olika träningsideologier och vad detta resulterat i, samt vilken roll tränaren haft genom historien.

 • Kick-off för nätverket Säkraplatser

  Publicerad 2016-12-15
  Säkraplatser är ett nylanserat tvärvetenskapligt nätverk tänkt att fungera som en nationell resurs för de som arbetar för att göra miljöer säkrare, tryggare och mer inkluderande. Nätverket har sin bas på Kungliga Tekniska Högskolan och kommer, med stöd från Brottsförebyggande rådet (BRÅ), skapa en rad initiativ för utveckling av lokal kunskap och informationsutbyte. Fredagen 27 januari 2017 lanseras Säkraplatser formellt med ett kick-off event. Vania Ceccato, docent vid avdelningen för urbana och regionala studier, är koordinator för nätverket.

 • Algmat på Nobellunch

  Publicerad 2016-12-09
  I dag på Nobel Week Dialogue kommer odlad tång från forskningsprojektet Seafarm att serveras vid en lunch för 240 personer. Ett praktexempel på matnyttig forskning.

 • KTH leder storsatsning på smarta och hållbara städer

  Publicerad 2016-12-06
  1 miljard kronor. Så mycket pengar satsas nu på det nya innovationsprogrammet Smart Sustainable Cities som ska pågå i tolv år.

 • Miljöforskare inspirerade Naturvårdsverket

  Publicerad 2016-11-25
  Istället för föreläsningar. Samtal och presentationer i smågrupper var modellen när forskningscentret CESC ordnade vidareutbildning för Naturvårdsverket. Smarta städer, delandeekonomi och mixed reality var några projekt som presenterades.

 • Alla ska med i hållbar byggprocess

  Publicerad 2016-11-22
  Enligt siffror från Boverket står Sverige inför utmaningen att fördubbla antalet bostäder till år 2025. Denna utmaning ska bland annat hanteras genom forskningsprojektet Decode vid KTH, ett projekt som precis fått ett forskningsanslag om 17,5 miljoner av Vinnova. Syftet är att skapa en plattform för hållbar stadsutveckling genom en inkluderande och effektiv stadsbyggnadsprocess.

 • Gott rykte lockar masterstudenter

  Publicerad 2016-09-21
  Alltfler internationella studenter söker sig till KTH. Inom arkitektur och samhällsbyggnad har drygt 80 avgiftsskyldiga utomeuropeiska studenter antagits, dubbelt så många jämfört med förra året.

 • Studenter granskar KTH:s miljöarbete

  Publicerad 2016-08-30
  KTH:s arbete för ett hållbart campus får kritik i två studentuppsatser. Tevfik Ektas och André Wassberg har undersökt energianvändningen och satt miljö- och hållbarhetsarbetet i ett internationellt perspektiv.

Till sidans topp