News feed

Innehåll visas utifrån dina val

Om du inte hittar någon sida, schemahändelse eller nyhet på din kurswebb kan det bero på att du inte ser den kursomgången/gruppen inom kursen som innehållet tillhör.

Veta mer om din kurswebb

Din kurswebb är sidorna för en kurs du prenumererar på. Du väljer sedan vilka omgångar/grupper inom kursen du vill ha information från. Är du registrerad på en kursomgång sköts prenumeration och val av kursomgäng automatiskt åt dig. Vill du ändra något av detta gör du det under Mina inställningar.

När du är inloggad på din kurswebb ser du:
  • Kursöversikt, nyheter och schema med information som är filtrerat utifrån dina valda omgångar/grupper inom kursen
  • Allmänna sidor för hela kursen
  • Kurswikin som är sidor som alla, lärare och studenter, kan skapa och redigera
  • Sidor som hör till de omgångar/grupper inom kursen du valt eller som valts för dig

Log in to your group web

You are not logged in KTH, so we cannot customize the content.

You are not logged on. Log in with your KTH-account to participate in the discussion.

Latest posts, comments, etc in descending order

August 2019
Niklas Rosencrantz posted 1 August at 16:18
Administrator commented 5 August at 10:18

Det är riktigt, användare kan inte ta bort grupper.  Det de kan göra är att se till att gruppen är sluten och plocka bort alla gruppmedlemmar.  Eftersom du redan uppfyllt det villkoret så plockar jag bort gruppen.

 
February 2019
Niklas Rosencrantz posted 9 February 2019

Niklas Rosencrantz tagged with buggrapport, Google and metadata. 9 February 2019

Niklas Rosencrantz edited 9 February 2019

Hej igen! Det syns CSS-kod där det inte borde vara det om man söker i Google på nån profil. Då kommer det kod i undertexten i Google. Förut hette detta "meta-taggar" där man taggade vilken text man ville att sökmotorer skulle visa. Jag använder Firefox och Windows 10 Pro.

alund.png

Administrator commented 9 February 2019

Hej!  Tack för felrapporten!  Det verkar bara vara vissa profiler som har felet (jag får samma resultat som du när jag söker på "anders lundgren kth" men om jag söker på "rasmus kaj kth" i stället så får jag en korrekt träff).   Så jag antar att felet antingen är nyss introducerat eller nyligen fixat.  Jag har skickat rapporten vidare till de som har hand om profilsidorna (de är en separat app nu, och inte längre en del av social).

 
January 2019
Niklas Rosencrantz posted 13 January 2019

Niklas Rosencrantz tagged with buggrapport. 13 January 2019

Administrator commented 14 January 2019

Tack för infon - det ska vi titta närmare på!

Administrator commented 17 January 2019

Det var ju pinsamt ...  Men nu ska det vara åtgärdat.

commented 19 January 2019

Jag kan bekräfta att det ser bra ut nu! Keep up the good work....

 
March 2018
Ramis Örlü posted 19 March 2018
Administrator commented 20 March 2018

The calendar for a group or course (in social) does not actually allocate a room, so you might want to either contact the scheduling staff at schema@kth.se or book the room in the Exchange (email) system, depending on if the room is available for course scheduling or not.

A good future solution would probably be to integrate the group calendar in social with the exchange calendar, as it already is integrated with the schedule system (TimeEdit).  But I'm not aware of any plans to do that, so I guess it would involve some politics to get it decided.

commented 20 March 2018

Thanks for your time Rasmus! I might have been unclear. This is an internal seminar room which we have at our department, hence it is not in the hand of schema@. We just wanted to use Social to have calender so that staff can book it and see its booking. This works fine, it is just annoying to enter the booking for repeating events.

 
October 2017
Johan Montelius posted 20 October 2017
Administrator commented 25 October 2017

Hej,

Vi hoppas att i närtid förtydliga den texten. Om behovet efter det fortfarande finns att kunna plocka bort den får vi tittat vidare på det.

Mvh Mikael

 
February 2017
One person like the post
Christoffer Möckelind posted 7 February 2017
Administrator commented 8 February 2017

Hej Christoffer!

Tack för ditt inlägg. Vi tittar nu på hur vi kan integrera delar av Social med Canvas. Det vore bra att förstå vad det är du tycker är bättre i Social? Och vad du tycker fungerar mindre bra i Canvas?

/Åsa

 
January 2017
Niklas Rosencrantz posted 29 January 2017

Niklas Rosencrantz tagged with Språkval. 29 January 2017

Niklas Rosencrantz edited 29 January 2017

Don't use flags to indicate languages!¶

Flaggor betyder länder och inte språk.

Man ska inte visa flaggor för att välja språk. Läs mer här.

Niklas Rosencrantz edited 29 January 2017

Don't use flags to indicate languages!¶ Flaggor betyder länder och inte språk.

Man ska inte visa flaggor för att välja språk. Läs mer här. ("Don't use flags to indicate languages!").

 
September 2016
Viggo Kann posted 23 September 2016
Administrator commented 28 September 2016

Hej Viggo!

Tanken är att det ska finnas under "Tjänster" när pilotfasen är slut, men får man en länk under "Kurser" så länkar till Canvasaktiviteten!

Mvh Martin

commented 28 September 2016

Martin skrev "får man en länk under "Kurser" så länkar till Canvasaktiviteten".

Var då? Jag har ingen länk under menyn "Kurser" till Canvasaktiviteter.

Administrator commented 28 September 2016

Om man har en kurs som är skapad automatiskt så får man en länk under "Kurser", men jag såg nu att den kursen du är lärare på i Canvas inte gick att köra med automatik då kursomgången inte fanns i KOPPS. När den istället skapades manuellt så finns inte länken mellan den personligen menyn och Canvaskursen, men jag tar med mig detta som feedback...

Både registrerade studenter och lärare på kursen får en länk under "Kurser".

Mvh Martin

commented 28 September 2016

Jag har två Canvaskurser, och en av dom, LH216V, har kursomgång i Kopps där jag står som lärare, men ändå finns ingen länk till Canvas under "Kurser" i personliga menyn.

Administrator commented 28 September 2016

Hmm, märkligt. Det som skulle kunna strula är möjligen att den är opublicerad, för att studenter ska kunna se kursen (och få länken under Kurser) behöver den vara publicerad men det ska inte gälla lärare. Kan du testa att publicera den och se om det hjälper?

Mvh Martin

Administrator commented 28 September 2016

Hej,

Jag prenumerar på kursen och får upp den i PM. Se bilden.

Bild

Mvh Mikael

commented 28 September 2016

Hej,

Jag använder Canvas i min pågående kurs ML1318. Hos mig finns en länk från kurser till min kurs kth.se/social webb-sida men inte till Canvas. Håller med att det bör vara en länk där till Canvas sida.

Hälsningar, Nihad 

commented 28 September 2016

Mikael, jag har också en länk till kursen i personliga menyn, och precis som Nihad skriver går länken till kurswebben. Det är så det ska vara också, för det är ju kurswebben som är huvudingång för kursen. Men av Martins förklaring trodde jag att det skulle dyka upp en extra länk till kursen i Canvas. Jag provade att publicera kursen, men det hade ingen påverkan på personliga menyn, och inte heller dök det upp någon länk till Canvas på kurswebben. Eftersom kursen inte är klar i Canvas så har jag nu avpublicerat den igen.

Jag fick leta en hel del på KTH-webben för att hitta en länk till Canvas. Till slut hittade jag en genom att gå från lärarstödswebbens Canvassida till näst sista menyalternativet Learn how to use Canvas och där klicka på Canvas at KTH. Det känns som om KTH vill göra det väldigt svårt att komma åt Canvas för den som inte är registrerad på en kurs i Canvas.

Administrator commented 29 September 2016

Hej,

Om man tittar noga på bilden jag skickade upp ser man texten "HT161" under kursnamnet. Det är en länk till Canvas (in till den specifika kursen), som jag tror du efterfrågar. Finns den inte där för dig så är det något som inte fungerar som det är tänkt.

Mvh Mikael

commented 29 September 2016

Tack Mikael! Jag hade inte uppmärksammat att det stod HT161 bredvid länken (även i min egen meny) och att det syftade på Canvas. Då vet jag hur man kommer till Canvas enkelt, men det är nog många som inte förstår detta. Jag antar att den som prenumererar på flera kursomgångar för samma kurs får upp en lista med länkar (t ex VT152 HT161). Det borde tydliggöras vad dessa länkar är. Ett förslag är att om det bara finns en kursomgång i listan kan den heta "lärplattform", och om det finns flera kursomgångar skrivs "lärplattform för VT2016 Eng (per 3), VT2016 Sve (per 4)", där samma kursomgångsförkortningar som i vänstermenyn på kurswebben används.

Och tydligen kommer HT161 upp (för den som prenumererar på kursen) även om kursen inte är publicerad i Canvas, vilket väl inte är så bra? För läraren är det dock bra.

Administrator commented 29 September 2016

Hej Viggo Har du tid att ses och diskuterar detta och hur vi tänkt framöver för Personliga menyn? /Åsa

commented 29 September 2016

Gärna! Jag hade redan tänkt ta kontakt med dej.

 
Viggo Kann posted 30 August 2016
Administrator commented 13 September 2016

Hej Viggo!

Sorry att det tog lång tid att svara. Jag lägger in detta i planeringen!

Mvh Martin

 
Feedback News