Till innehåll på sidan

Felicia, Maskinteknik 300 hp

Felicia studerar Maskinteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Felicia. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Felicia, student på Maskinteknik

Kontakta Felicia via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Felicia berättar om sin tid på KTH 

Hej! Mitt namn är Felicia, 21 år och går fjärde året på civilingenjörsutbildningen inom Maskinteknik på KTH Campus. Just nu läser jag en master inom Industriell ekonomi.

KTH blev ett självklart val för mig som är från Stockholm och samtidigt var intresserad av ingenjörsyrket. Det som gjorde att jag valde Maskinteknik var främst att utbildningen är så otroligt bred och ger många olika karriärmöjligheter. Det är en av de utbildningar på KTH med flest valmöjligheter vilket gör att man lätt kan anpassa det efter sina egna intressen. Funderar du på att söka till Maskinteknik så skulle jag säga att du absolut ska göra det. Det är som sagt ett väldigt brett program vilket gör att det nästan är svårt att ha hamnat fel!

Det som är så fantastiskt med att plugga i Stockholm är att du får en perfekt blandning av studentliv och storstadsliv. På KTH finns det en massa föreningar och grupper du kan gå med i där du får möjlighet att lära känna personer med samma intressen som dig själv. Det finns verkligen något för alla! Utöver det kan du utnyttja att Stockholm är en storstad fylld med saker att se och uppleva.

Mina bästa tips till dig som blivande student är att hitta en studieteknik som fungerar för dig och försök hitta kompisar du kan plugga med. Det gör det både lättare och roligare att ta sig igenom utbildningen. Du klarar mycket mer än du tror, så våga utmana och tro på dig själv. Glöm heller inte att ha kul längs vägen!

Är du intresserad av att börja Maskinteknik eller har några andra frågor om hur det är att studera på KTH, så är du välkommen att kontakta mig. Jag hjälper mer än gärna till.

Fråga Felicia

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25