Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Gabriel, Maskinteknik 300 hp

Gabriel tuderar Maskinteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Gabriel. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Gabriel, student på Maskinteknik

Kontakta Gabriel via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Gabriel berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Gabriel, är 21 år gammal och studerar mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Maskinteknik. Jag är uppvuxen här i Stockholm och bor för närvarande i söderort!

Det var mitt intresse för design och konstruktion som ledde mig till civilingenjörsutbildningen. Mitt första år på KTH studerade jag faktiskt Materialdesign, men efter första året fick jag upp ögonen för mastern inom Tillämpad matematik. Eftersom Materialdesign inte erbjuder den mastern valde jag att byta utbildning.

Jag vet att det finns mycket fördomar om studentlivet i Stockholm, att det inte skulle finnas något, och ska jag vara helt ärlig märkte jag aldrig av studenterna innan jag började studera här. Den bilden fick jag däremot ändra fort, studentlivet på KTH är rikt och det finns alltid något att engagera sig i.

Att studera i Stockholm ger oss studenter fantastiska möjligheter till deltidsjobb och praktik under studietiden, men fungerar även som en perfekt språngbräda in i Stockholms affärsvärld. Dessutom är det skönt att då och då kunna koppla av och utforska Stockholms vackra natur, nattliv och restaurangutbud.

Ett råd jag hade velat ha innan jag började är att ha kul och njuta. Det är lätt att de första tiden springer förbi och plötsligt är det dags att välja master, stanna upp och njut på vägen!

När det gäller min framtida karriär är jag inte helt säker än. Jag vet att jag vill kombinera mina problemlösningsegenskaper från KTH med något av mina andra intressen, såsom juridik, företagande eller finans. Oavsett ser jag mycket fram emot vad framtiden har att erbjuda.

Är du intresserad av KTH eller Maskinteknik och har någon fråga, tveka inte att skriva till mig!

Fråga Gabriel

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31