Till innehåll på sidan

Sju anledningar att välja KTH

Välkommen till KTH! Här nämner vi några anledningar varför vi tycker att du ska välja att studera hos just oss.

KTH Campus.

1. Oändliga valmöjligheter

Bredden på KTH:s utbildningar gör att du, efter examen, har möjlighet att arbeta inom många olika områden och på en mängd olika företag, organisationer och myndigheter. Det kommer att göra din karriär spännande och varierande.

Hitta din utbildning

Jämför utbildningar

2. Rikt studentliv

På KTH har du fantastiska möjligheter att träffa vänner för livet och skaffa ett unikt kontaktnät för din framtida karriär. Tekniska högskolans studentkår, THS, är dessutom Sveriges största studentkår för teknologer. Att engagera sig i kåren, föreningar eller olika aktiviteter är ett av många bra sätt att skaffa sig både nya erfarenheter och kompisar.

Studentlivet på KTH

THS

3. Bra karriärmöjligheter

En KTH-utbildning gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan räkna med att få ett välbetalt arbete med goda karriärmöjligheter efter examen. Stockholm är också Sveriges hjärta för näringsliv och innovation. Via samarbeten, projekt, och föreläsare kommer du tidigt i kontakt med potentiella framtida arbetsgivare.

Jobb och framtid

4. Gör framtiden lite bättre

Vill du bidra till en hållbar samhällsutveckling eller hjälpa människor i vardagen?

Med en examen från KTH har du möjlighet till meningsfulla arbetsuppgifter där du kan vara med att göra skillnad.

Två rymdforskare i visualiseringsstudio på KTH.

5. Världen blir din arbetsplats

KTH är högt rankat internationellt och har samarbeten med 250 av världens bästa tekniska universitet.

Fler än hälften av nyexaminerade från KTH har studerat utomlands vilket ger stora möjligheter till en internationell karriär.

6. Stöd under studietiden

Oroa dig inte för studierna! KTH erbjuder stöd i form av bland annat Mattecoachen , studievägledning  och introduktionskurser. Det finns även många erfarna studenter som gärna stöttar dig som är ny på universitetet.

Så klarar du studierna

7. Lös problem på nya sätt

På KTH blir du en kreativ problemlösare och lär dig att hitta olika lösningar snabbt – både på egen hand och tillsammans med andra människor. Så att du på ett innovativt sätt kan bidra till att ta fram framtidens läkemedel, driva kreativa start-ups, konstruera broar eller hitta innovativa lösningar kring klimatförändringar.

Två studentambassadörer.

Fråga en student

Är du fortfarande osäker? Passa på att ställ dina frågor till KTH-studenter. De kan svara på frågor om studentlivet, KTH:s utbildningar eller jobbet som ingenjör.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-08-18