Bostad

Stockholm erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter med en rad bostadsköer, men att hitta boende kan ta tid så du bör börja tidigt. Glöm inte heller bort att titta utanför centrala Stockholm. Kollektivtrafiken gör det möjligt att studera i en del av Stockholm och bo i en annan. Utöver bostadsköer kan du leta andrahandskontrakt på en rad hemsidor.

Bostadsköer

Det bästa är att så tidigt som möljigt ställa sig i bostadskö hos de två stora bostadsaktörerna som vänder sig till studenter i Stockholm; SSSB  och Stockholms Stads Bostadsförmedling . För att stå i SSSB:s kö måste du ha betalt kåravgift till THS och Stockholms Stads Bostadsförmedling tar ut en årsavgift.

Desto fler köer du står i, ju större chans har du att hitta en bostad. Köa hos både bolag inriktade på studenter och övriga bolag. Det finns många privata hyresvärdar i Stockholm och det kan löna sig att kontakta dem personligen. Följande är några bostadsbolag som har bostäder i anslutning till KTH:s campus samt bostäder i närliggande områden.

Mer information om bland annat hur du kan söka bostad, om försäkringar, hyror, uppsägning och adressändring hittar du hos jagvillhabostad.nu

Andrahandsuthyrning

Det finns massor av hemsidor där du kan hitta privata andrahandsuthyrare. Tyvärr har det blivit vanligare med bostadsbedragare så tänk på att om hyran är väldigt låg och erbjudandet verkar för bra – så kan det vare en bluff. En bra sida för andrahandsuthyrning är SSCO:s Akademisk kvart  där privatpersoner lägger upp annonser om uthyrningsrum eller lägenheter.

Pendlingsavstånd

Den genomsnittliga pendlartiden i Stockholm är 40 minuter enkel resa. För att ta reda på om det boende du tittar på ligger inom pendlingsavstånd från campus kan du använda reseplaneraren på SL:s hemsida.

SL:s reseplanerare