Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Noel, Tekniskt basår 60 fup

Noel började med att gå Tekniskt basår 60 fup på KTH och pluggar nu Informationsteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Noel. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Noel, Informationsteknik 300 hp

Kontakta Noel via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Noel berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Noel och jag är 24 år gammal. Jag är från Stockholm och läser nu mitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom Informationsteknik på KTH Kista. När jag inte är i Kista och pluggar så gillar jag att träna, umgås med vänner och ibland spela dataspel.

Jag har alltid varit intresserad av teknik och gillat att förstå hur saker fungerar. Jag läste till och med Teknik med inriktning i teknikvetenskap i gymnasiet och jag visste redan innan gymnasiet att jag ville läsa något tekniskt efter gymnasiet också. Efter studenten så började jag kolla på KTH och insåg att jag inte hade någon aning om vilken inriktning som passade mig. Jag hade inte heller de bästa betygen så jag var inte helt säker på att jag skulle kunna komma in.

Jag såg att man kunde söka till det Tekniska basåret på våren i Flemingsberg och jag valde att söka. Basåret gav mig en chans att hitta en utbildning på KTH som passade mig samtidigt som det gav mig en möjlighet att bli van vid universitetstempot. Dessutom behövde jag inte plugga upp betygen eftersom man, tack vare basåret, kan söka särskilt reserverade platser på KTH:s utbildningar så länge man klarar alla kurserna.

Efter att jag kollat igenom alla utbildningar och pratat med en massa andra studenter så valde jag civilingenjörsutbildningen inom Informationsteknik. Informationsteknik är en bred IT- och datateknikutbildning som innehåller både hårdvaru- och mjukvarukurser. Jag visste inte riktigt vad jag gillade mest så därför passade Informationsteknik mig perfekt. Det bästa med att plugga i Stockholm är att det alltid finns en massa saker att göra utanför skolan. Ibland känner jag att man behöver en paus från alla skolaktiviteter och då har man en hel storstad att utforska. Jag som gillar att träna brukar försöka hitta och testa nya gym eller nya motionsspår bara för att byta miljö.

Fråga Noel

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30