Till innehåll på sidan

KTH klättrar på QS hållbarhetsranking

Två manliga studenter och en kvinnlig lärare i samtal.
KTH klättrar från 98:e plats till 58:e i den senaste rankingen av QS. Bild: M. Glans
Publicerad 2023-12-06

Kungliga Tekniska högskolan rankas nu som 58:e bästa universitet i världen när det gäller att hantera miljö, styrning och sociala frågor, enligt QS World University Rankings.

Resultatet rapporterades nyligen i den andra upplagan av QS Sustainability Rankings , som omfattar 1 403 institutioner världen över. KTH förbättrade sin position avsevärt och klättrade från 98:e plats i den första upplagan till 58:e i den senaste. Världens högst rankade universitet är University of Toronto.

Vidare anses KTH vara 27:e bäst av 493 institutioner i kontinentala Europa - inklusive länder utanför EU - och tredje bäst bland universitet i Sverige.
 
– Vi kommer att fortsätta att förbättra oss och se till att KTH hjälper till att forma framtiden genom vår forskning, utbildning och innovation, säger Mikael Lindström, prorektor på KTH.

– KTH:s vision är att vara ledande i processen mot en hållbar samhällsutveckling. Den senaste rankingen bekräftar att vårt arbete ger effekt. Alla på KTH har en viktig roll att spela, säger han.

Rankingen baseras på prestationer inom tre områder: miljöpåverkan, social påverkan och en nyligen tillagd tredje kategori: styrning.

Bland institutioner i Europa har KTH särskilt goda resultat inom miljöforskning och hälsa & välbefinnande.

Miljöforskning utvärderar effekterna av ett universitets forskningsmiljö på ämnen som ligger i linje med flera av FN:s mål för hållbar utveckling (målen 7, 11, 12,13,14 och 15), medan hälsa & välbefinnande utvärderar ett universitets åtagande att förbättra hälsa och välbefinnande, inte bara för sina studenter, utan för samhället i stort.

Text: Sturle Hauge Simonsen ( sturle@kth.se )

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2023-12-06