KTH Rymdcenter

KTH Rymdcenter samordnar och synliggör rymdrelaterad verksamhet som pågår vid flera olika avdelningar på KTH, med målet att etablera KTH som ”rymdlärosäte” och ett nav för svensk rymdforskning och rymdteknik

Nya resultat från PoGO+

Genom att studera Cygnus X-1 har det ballongburna röntgenteleskopet PoGO+ gett oss ny kunskap kring omgivningen till ett svart hål, resultat som nyligen publicerades i Nature Astronomy.

Klicka här för att läsa mer om resultaten från PoGO+

Klicka här för att läsa mer om PoGO+ teleskopet

Fler föreläsningar online

Nu finns även föreläsningarna Elfältsmätningar i Rymden med Göran Marklund och Exploring the high energy universe by balloon med Mark Pearce att se online!

Klicka här för att se föreläsningen Elfältsmätningar i Rymden

Klicka här för att se föreläsningen Exploring the high energy universe by balloon

Föreläsningar från Campus 100 år

Missade du att gå på de nattliga föreläsningarna om rymden som hölls när campus firade 100 år? Nu finns de att se online!

Klicka här för att se föreläsningarna: Space - Campus 100 years

Vinnare av pris för bästa examensarbete utsedda

KTH Rymdcenter har utsett vinnarna av priset för bästa examensarbete på grundläggande respektive avancerad nivå. Stort grattis till Anton Björnberg, Erik Larsson, Filip Samuelsson och Juan Alday!

Klicka här för att läsa rapporterna som vann pris för bästa examensarbete

Ny kurs - Astronomi för ingenjörer

Är du intresserad av astronomi? Under vårterminen 2017 kommer en ny grundläggand kurs i astronomi ges för dig som är student vid KTH oavsett vilket program du går. Kursen ger en introduktion till många ämnen så som planeter, stjärnor, galaxer, teleskop och andra instrument.

Klicka här för att läsa mer om Introduktion till astronomi för ingenjörer

Kalender

Till sidans topp