KTH Rymdcenter

KTH Rymdcenter samordnar och synliggör rymdrelaterad verksamhet som pågår vid flera olika avdelningar på KTH, med målet att etablera KTH som ”rymdlärosäte” och ett nav för svensk rymdforskning och rymdteknik

Pris för bästa examensarbete

KTH Rymdcenter har nu infört ett årligt pris som tilldelas de studenter vid KTH och som under det gångna läsåret presterat det bästa
examensarbetena inom ett ämne med anknytning till KTH Rymdcenters intressen. Priset är på 5 000 kr för examensarbeten på grundnivå och 10 000 kr för examensarbeten på avancerad nivå. Missa inte chansen, nomineringar mottages fram till den 1 november!

Klicka här för att läsa mer om KTH Rymdcenters pris för bästa examensarbete (pdf 138 kB)

New observations of the Crab Nebula

New observations made by the balloon-borne telescope, PoGO+, reveal the Crab Nebula's polarised emissions for the first time. The results may help to explain sudden flares in the Crab’s X-ray intensity, as well as provide new data for modeling and understanding the nebula.

Click here to read more about the findings from the PoGO+ mission

Livet på jorden och ute i universum

Den 16-18 oktober hålls en konferens i Umeå kring astobiologi med Sveriges Astrobiologiska Nätverk (SWAN). Lär dig mer om livet på jorden och ute i universum, doktorander som deltar i konferensen kan tillgodoräkna sig kurspoäng.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig

Ny kurs - Astronomi för ingenjörer

Är du intresserad av astronomi? Under vårterminen 2017 kommer en ny grundläggand kurs i astronomi ges för dig som är student vid KTH oavsett vilket program du går. Kursen ger en introduktion till många ämnen så som planeter, stjärnor, galaxer, teleskop och andra instrument.

Klicka här för att läsa mer om Introduktion till astronomi för ingenjörer

Ny bok om fjärranalys

Boken Multitemporal Remote Sensing, redigerad av Professor Yifang Ban vid KTH, ges ut av Springers förlag och finns nu ute till försäljning!

Livet som rymdstudent

Rymdkanalen påbörjar nu sin filmserie Livet som rymdstudent där vi får följa Anna Larsson som studerar vid KTH för att i framtiden kunna jobba med rymden. I serien får vi följa Annas vardag och hennes studier inom civilingengörsprogrammet i Teknisk Fysik.

Klicka här för att se trailern för Rymdkanalens serie "Livet som rymdstudent"

Kalender

Till sidans topp