Design och produktframtagning, civilingenjör 300 hp

Civilingenjörsutbildningen Design och produktframtagning ger dig ett helhetsperspektiv på produktframtagningsprocessen, från idé till färdig produkt. Efter utbildningen har du många spännande karriärmöjligheter. Du kan exempelvis jobba med design, konstruktion, konceptutveckling, hållbarhetsfrågor, projektledning, produktion och tillverkning.

Viktiga datum

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik20%
Fysik8%
Maskinteknik28%
Industriell ekonomi3%
Design- och produktframtagning21%
Valbar kurs eller inriktning12%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Design och produktframtagning 300 hp

Utbildningen ger dig kunskap om hela produktframtagningsprocessen och studierna är både teoretiska och praktiska. Under de första tre åren läser du en kurs i design och produktframtagning varje termin. Här lär du dig hur en designprocess fungerar, hur du arbetar användarcentrerat och hur du kommunicerar och visualiserar idéer. Du lär dig även att tillämpa kunskaperna från övriga teoretiska kurser i ett produktframtagningsperspektiv. Kurserna är oftast projektbaserade där design, konstruktion och produktion integreras. Den femåriga civilingenjörsutbildningen består av ett treårigt grundutbildningsblock samt ett tvåårigt masterprogram.

Kurser

Jobb och karriär

Som civilingenjör inom Design och produktframtagning tar du fram nya produkter som är tekniskt avancerade och anpassade till både användare och samhälle. Efter utbildningen har du såväl breda som djupa teknik- och designkunskaper vilket ger dig karriärmöjligheter i hela produktframtagningsprocessen. Du kan exempelvis jobba med design, konceptutveckling, konstruktion, hållbarhetsfrågor, tekniska beräkningar, projektledning, produktion och tillverkning. Dina arbetsuppgifter har stora kreativa inslag och kräver att du kan tänka i annorlunda banor för att kunna se nya möjligheter och lösningar. Du kan arbeta på ett stort eller litet företag, som konsult eller starta ett eget. Du kan även välja att forska vidare inom teknik och design.

Vad händer efter utbildningen?

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Hanna, KTH-student

"KTH lockade med möjlighet till utbyte och att dessutom flytta från min hemstad till Stockholm"

Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student

Andra program inom ämnesområdet Maskinteknik, industriell teknik och ekonomi

* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.